Könyv kereső:

KönyvlistaA változtatás jogát fenntartjuk!

A 2018/19-es tanév listája


1. kör

1. osztály: Alfabéta és a negyvennégy rabló (Manó)
2. osztály: Lámpaoltó Pöttyös néni (Pagony)
3. osztály: József - Bibliai történetek (Csimota)
4. osztály: Magyar mesék lázadó lányoknak (Móra)

RB 69 030131

Írta: Szokács Eszter
Szerkesztette: Csányi Dóra, Tsík Sándor
Illusztrálta: Nagy Norbert
Kiadás éve: 2017
Oldalszám: 64
Kötésmód: cérnafűzött, keménytábla

2.990.- 

József - Bibliai történetek

Tizenegy történetben elevenedik meg a jól ismert és sokak számára kedves história: a bibliai József kalandos élete a kánaáni árulástól az egyiptomi családegyesítésig. A bibliai történeteket már sokan megfestették, megrajzolták, megfilmesítették. Mi elmeséljük őket egy sorozatban. Ezek a történetek ősiek, mégis bennünk élnek. Kicsit talán úgy, ahogy a családi anekdoták, amelyeket szeretünk újra meg újra felidézni, annak ellenére, hogy mindenki másképp emlékszik rájuk, másképp meséli őket. És Szokács Eszter remek mesélő…

 

RB 69 070423

Írta: Kiss Noémi
Illusztrálta: Nagy Norbert
Kiadás éve: 2018
Oldalszám: 88
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

3.490.- 

Lámpaoltó Pöttyös néni

Amália és Dodó ikerpár, a Kolumbusz utcában laknak. És hogy ki Pöttyös néni? Talán boszorkány, vasorrú bába? Furfangos, hóbortos öreg néni, aki mindig a város felett lebeg? Bors néni vagy Csudálatos Mary távoli rokona? Egy biztos: pöttyös a pongyolája, felhőn lakik, fő foglalkozása pedig a lámpaoltás. De ért ő mindenhez, amire a gyerekek vágynak... – Dodó, Amália és Pöttyös néni csodálatos kalandokat élnek át Budapesten, Zuglótól a Római partig, a Margitszigettől a Füvészkertig. Nem a Marson, hanem a Duna felett!

 

RB 69 800191

Írta: Háy János
Illusztrálta: Maros Krisztina
Kiadás éve: 2018
Oldalszám: 128
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

3.490.- 

Alfabéta és a negyvennégy rabló

Háy János egy egészen különleges műfajú, bűbájos humorú, kalandos könyvet alkotott nagyóvodásoknak, kisiskolásoknak, és nem utolsósorban a szüleiknek, amikor megszületett meseábécéje, az Alfabéta és a negyvennégy rabló. Főhőse, Peti nemcsak kíváncsi, de nagyon bátor fiú is. Nem riad vissza egy titkos összeesküvéstől sem, amiben egy föníciai terrorista, Alfabéta, és még Peti szülei is nyakig benne vannak. Sorban kopog be egy bérház ajtajain, hogy kiderítse, melyik mögött ki lakik. Így találkozik az ájtatos manóval, a dzsigolóval, sőt még egy Yetivel is! ,,Amikor hétfőn reggel a papája elvitte azon a márkája nem látszik autón, már semmit nem mondott a titkos összeesküvésről. Semmit nem árult el Alfabétáról és a negyvennégy rablóról. Csak annyit mondott, hogy a hétvégén megtanult olvasni, s hogy mindent el tud olvasni."

 

RB 91 240351

Kiadás éve: 2018
Oldalszám: 112
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

2.999.- 

Magyar mesék lázadó lányoknak

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy lány. Nem is egy - huszonöt. Némelyikük most is közöttünk él. Lányok, nők, asszonyok, akik nem mindennapi nehézségeken lettek úrrá, és sokszor képtelenül merésznek tűnő célokat értek el. Akik hittek magukban, és így voltak képesek másokért dolgozni akkor is, ha a környezetük megpróbálta erről lebeszélni őket. Akik elavult szokásjogon, egyéni és történelmi tragédiákon, betegségen, szorongáson felülemelkedve végezték el választott feladatukat, és mutatnak ezzel példát nekünk, olvasóknak, lányoknak és fiúknak, gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. Szerzők: Kiss Judit Ágnes, Mesterházi Mónika, Miklya Luzsányi Mónika, Molnár Krisztina Rita, Szabó T. Anna, Tóth Krisztina, Szegedi Katalin, Schall Eszter, Sásdi Laura, Rofusz Kinga, Nagy Diána, Molnár Jacqueline, Makhult Gabriella, Kőszeghy Csilla, Hitka Viktória, Bölecz Lilla, Bódi Kati, Békés Rozi

 

2. kör

1. osztály: Utazás Dínómdánomba (Kolibri)
2. osztály: Lafkádió, az oroszlán, aki visszalőtt (Csimota)
3. osztály: Királylányok második könyve (Cerkabella)
4. osztály: Szerelmi nyomozás (Scolar)

RB 69 020100

Írta: Zalán Tibor
Szerkesztette: Lovász Andrea
Illusztrálta: Metzing Eszter
Kiadás éve: 2017
Oldalszám: 208
Kötésmód: Keménytábla

3.890.- 

Királylányok második könyve

Zalán Tibor második királylányos könyvében húsz mese olvasható húsz királylányról: tele vannak új, meghökkentő mozzanatokkal és ismerősen ismeretlen szereplőkkel. Hol felnőttesen bölcsek, hol pedig gyerekesen viccesek. Egy pompás, klasszikus mesekönyv!

 

RB 69 030148

Írta: Shel Silverstein
Szerkesztette: Csányi Dóra
Illusztrálta: Shel Silverstein
Kiadás éve: 2018
Oldalszám: 108
Kötésmód: cérnafűzött, keménytábla

2.990.- 

Lafkádió, az oroszlán, aki visszalőtt

Lafkádió, a nem mindennapi oroszlán eladja szabadságát egy marék marsmelóért, a nagyvárosba kerül, sztárt faragnak belőle. Csak később jön rá — amikor már nem igazán oroszlán többé, de még nem is ember — hogy torkig van már mindennel, pénzzel, flancos ruhákkal, ínyenc ételekkel, estélyekkel, csacsacsával, szivarokkal… Már nem akar se ember (vadász), se oroszlán lenni.
A sziporkázó humorú szöveg, Varró Dániel nagyszerű fordításában ismét olvasható.
Tíz oroszlánból, kilenc ezt olvasná!

 

RB 69 840200

Írta: M. Kácsor Zoltán
Illusztrálta: Kecskés Judit
Kiadás éve: 2017
Oldalszám: 166
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

2.699.- 

Utazás Dínómdánomba - Zabaszauruszok 1.

Hallottál már Rilexről, a világ legbékésebb Tirannoszaurusz rexéről? Tudod-e, miért éppen az ő szájában lakik Kunyi, a pimasz keselyű? Kíváncsi vagy, milyen kalandok várnak rájuk a sárkány barlangjában, és hogyan sikerül átjutniuk az Áldozatok völgyén, miután útnak indulnak új barátjukkal, a raptorral? Tarts velük izgalmas kalandokkal teli útjukon! Az úti cél Dínómdánom, a dínók földi paradicsoma, ahová csak csúszdán lehet bejutni. Ideje felfedezni a pattogatottkukorica-mezők és a Halászlé-tó hazáját, ahol a Tejút és a Vajút összetalálkozik, és még a falak is fehér csokiból vannak...

 

RB 91 810069

Írta: Lackfi János
Illusztrálta: P. Szathmáry István
Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 160
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

2.450.- 

Szerelmi nyomozás

SZERINTEM A BÁLINT TÖK HELYES, TOTÁL BELEZÚGTAM LOVE - egyik nap ilyen feliratú levélkére bukkan Bálint, aki az egyik legjobb fej srác a laza osztályban. Elkezd nyomozni, vajon ki érdeklődhet ennyire az ő szerelmi ügyei iránt? Merthogy lennének neki szerelmi ügyei, ha végre megtalálná azt a lányt, aki ezt a levelet írta. Igazi kamaszregény!

 

3. kör

1. osztály: Papírfül kapitány (Móra)
2. osztály: Pate focikönyve (Cerkabella)
3. osztály: Nyomozás a suliban 1. (Vivandra)
4. osztály: Bűntény a Dunán (Kolibri)

RB 69 020087

Írta: Timo Parvela
Illusztrálta: Pasi Pitkänen
Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 128
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

2.500.- 

Pate focikönyve

A finn Timo Parvela népszerű Ella-sorozatából megismert Pate saját focicsapatot szervez, hogy részt vehessen a Labdamágus-kupán. Játékosnak meghívja Messit, Ronaldót, Zlatant és más sztárokat, csupán annyi a bökkenő, hogy kicsit nehéz elérnie őket. Amíg a jelentkezésüket várja, Pate új barátaiból próbál csapatot toborozni. A jelöltek közt van a kilencvenéves szomszéd bácsi, a parkban tanyázó hajléktalan, Erkki, aki utálja a focit és egy háromlábú kutya is. Vajon mennyi esélye van a furcsa csapatnak?

 

RB 69 080035

Írta: Jean-Philippe Arrou-Vignod
Illusztrálta: Serge Bloch
Kiadás éve: 2018
Oldalszám: 160
Kötésmód: füles, kartonált

2.400.- 

Nyomozás a suliban 1. - Eltűnt a tanárunk!

A Nyomozás a suliban hősei, Pedál Pepe, Rémi és Matild első közös kalandja. Utazás Velencébe! Ez az iskolai töriverseny fődíja, amelyet Rémi Pharaon, Matild Blondin és Pierre-Paul de Culbert, alias Pedál Pepe nyert meg. A három diák tanáruk kíséretében száll fel az Olaszországba induló vonatra. De az éjszaka közepén a tanár rejtélyes körülmények között eltűnik... Rémi, Matild és Pepe az emberrablók nyomába erednek.

 

RB 69 240352

Írta: Bende Nelly
Illusztrálta: Bölecz Lilla
Kiadás éve: 2018
Oldalszám: 160
Kötésmód: füles, kartonált

2.499.- 

Papírfül kapitány

Mit tehet egy vérbeli kalóz, ha ellopják a hajóját? Befejezi a kalózkodást, és a szárazföldön unatkozik. Papírfül kapitány pontosan így tesz. Aztán egy napon bekopog hozzá Ismeretlen, a falábú kalóz, és a két derék férfiú úgy dönt: ideje újra tengerre szállni! Elkezdődik a nagy kaland, amelyből Kalózsziget leghíresebb lakói is kiveszik részüket: a kampókezű Klisé kapitány, a gazember Orgazda Bob, valamint a csinos Lev Tolsztoj, aki valójában színésznő. Meg egy dülöngélő kanári, akit mindenki részegnek hisz. Nem minden ok nélkül. Valamennyien a titkos kincset keresik. Egy rejtélyes levél vezeti nyomra őket, amelyet vacsora előtt vetett papírra valaki az emberevők szigetén...

 

RB 91 840162

Írta: Fiala Borcsa
Kiadás éve: 2017
Oldalszám: 296
Kötésmód: füles, kartonált

2.999.- 

Bűntény a Dunán

A Kecskés-szigeten mostanában igazán szokatlan és rejtélyes dolgok történnek. A nádi billegetők eltűnése, furcsa nyomok az iszapban, egy holttest a sziget közelében... Hogy nem hallottál még a Kecskés-szigetről? Sem Bona Petiről és fantasztikus álomfejtő képességéről? Akkor épp ideje, hogy megismerd Petit, a Veréb ikreket és Mirit! Pest kis szigeteinek a felderítése közben ugyanis egy izgalmas és rejtélyes bűntény kellős közepébe csöppennek. Fiala Borcsa kalandregényének szereplői briliáns csapatmunkával derítik fel a szövevényes esetet. A kalandos nyomozás közben pedig az is bebizonyosodik, hogy nincs olyan étel, amit ne dobna fel egy kis ketchup. Fiala Borcsa a wmn.hu főszerkesztő-helyettese, újságíró, blogger. A Szerinted?! című ifjúsági regény és az Egy cirkuszigazgató mindennapjai című vicces anyunapló szerzője. Két kamasz gyerek anyukája és egy fekete nudlikutya odaadó szolgája. Szíve mélyén örök kisfiú, a gyomra magasságában pedig megrögzött habzsidőzsi.

 

4. kör

1. osztály: Petya és Tulipán (Pagony)
2. osztály: A lány, aki orvos akart lenni (Naphegy)
3. osztály: Zoli tortája (Móra)
4. osztály: Mózes - Bibliai történetek (Csimota)

RB 69 030143

Írta: Szokács Eszter
Szerkesztette: Helferné Kepecs Judit, Régner Eszter
Illusztrálta: Nagy Norbert
Kiadás éve: 2018

2.990.- 

Mózes - Bibliai történetek

József története után ezúttal Mózes életéről olvashatunk. Megismerhetjük az Egyiptomban élő zsidók mindennapjait és útjukat Kánaánig. Vajon hogyan győzte meg Mózes a fáraó földjén senyvedő zsidókat, hogy elinduljanak vele régi-új hazájukba? Hogyan vette rá az uralkodót, hogy engedje el őket? Tényleg szétnyílt a Vörös-tenger? Meddig vándoroltak a pusztában, mit ettek és miért hőbörögtek az emberek folyton? Mit csinált Mózes az elégedetlenség és veszekedés ellen? És egyáltalán, ki ez a Mózes? A bibliai történeteket már sokan megfestették, megrajzolták, megfilmesítették. Mi elmeséljük őket egy sorozatban. Ezek a történetek ősiek, mégis bennünk élnek. Kicsit talán úgy, ahogy a családi anekdoták, amelyeket szeretünk újra meg újra felidézni, annak ellenére, hogy mindenki másképp emlékszik rájuk, másképp meséli őket. És Szokács Eszter remek mesélő…

 

RB 69 060065

Írta: Kertész Edina
Illusztrálta: Maros Krisztina
Kiadás éve: 2018
Oldalszám: 48
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

2.800.- 

A lány, aki orvos akart lenni

Hugonnai Vilma a lenyűgöző kitartás szimbóluma. Olyan korban született, amikor a nők még nem járhattak egyetemre. Más volt, mint a többi lány: mindenképpen tanulni szeretett volna, hogy orvos lehessen. Zürichben megszerezte az orvosi diplomát, ezt azonban Magyarországon nem használhatta. Csak ötvenéves korára sikerült elérnie, hogy a magyar egyetem orvosi karán is levizsgázhasson.

 

RB 69 070287

Írta: Harcos Bálint
Illusztrálta: Bognár Éva Katinka
Kiadás éve: 2018
Oldalszám: 128
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

2.990.- 

Petya és a Tulipán

Ismerjétek meg Petyát, ezt a vörös hajú, rátermett kisfiút! Egy rozoga bérház legfelső emeletén lakik, a padlás alatt. Na persze nem egyedül: itt lakik még Aurél, egy nagybajszú cincér; Berci, a mókus; Ficam, a balerinának készülő flamingó és Mezítláb Jaguár, aki bárhol, bármilyen helyzetben el tud aludni. És ne feledkezzünk meg Ciliről, Petya kishúgáról sem… Ám mindenekelőtt és elsősorban itt van Tulipán, ez a nagy, bumfordi, imádni való medve. Épp most esett be a padlásról. De mit keres Petyáéknál? Honnan jött? És mi az a rejtélyes Sundabunda Cirkusz? Ezt ki kell deríteni: még ma! Megható, kalandos és vicces meseregény öt éven felülieknek Harcos Bálinttól, a Szofi-könyvek, A Tigris és a Motyó és A csupaszín oroszlán szerzőjétől.

 

RB 91 240238

Írta: Janikovszky Éva
Illusztrálta: Kárpáti Tibor
Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 32
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

1.999.- 

Zoli tortája

Zoli tizedik születésnapjára készül. A családban mindig nagymama süti meg az ünnepeltet köszöntő éljen-tortát, idén azonban Hévízre kell utaznia. A szülők úgy döntenek, inkább elhalasztják az ünnepséget. Zoli születésnapja mégis izgalmasan alakul, sok félreértéssel, tortával és szeretettel. Janikovszky Éva írása 1967-ben jelent meg Az egytagú őrs című novellafüzér részeként, most az írónő születésének 90. évfordulóját köszöntjük azzal, hogy önálló kötetben, Kárpáti Tibor humoros illusztrációival adjuk közre.

 

A 2017/18-as tanév listája


1. kör

1. osztály: Gúfó a boszorkányszombaton (Pagony)
2. osztály: Fény Sebestyén (Cerkabella)
3. osztály: Félix és a szerelem (Csimota)
4. osztály: Panthera - A hógömb fogságában (Pagony)

RB 36 030133

Írta: Lanczkor Gábor
Szerkesztette: Csányi Dóra
Illusztrálta: Takács Mari
Kiadás éve: 2017
Oldalszám: 60
Kötésmód: cérnafűzött, keménytábla

1.990.- 

Gúfó a boszorkányszombaton

A sorozat harmadik részében Gúfó, a kíváncsi bagolyfióka, nyomába ered három furcsa, két lábon járó lénynek, akik magukkal hurcolnak egy darabka holdat. Egy tisztásra érve azután Gúfó szemtanúja lesz egy varázslatos szeánsznak, amely majdnem tragédiával zárul…

 

RB 69 020096

Írta: Kertész Erzsi
Illusztrálta: Orosz Annabella
Kiadás éve: 2017
Oldalszám: 87
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

2.850.- 

Fény Sebestyén

Kertész Erzsi meseregényének főhőse egy UFÓ-fiú, a könyv tehát még a tündérmesék világában élő óvodások, kisiskolások és a komolyabb, tudományos tartalmakat igénylő olvasók érdeklődésére egyaránt számot tarthat. Fény Sebestyén egy kíváncsi és kedves Idegen, aki repülő csészealjával gyakran ellátogat a Föld bolygóra. Nagyon szeretne lekváros palacsintát enni, mert azt hallotta, hogy mindenképpen érdemes kipróbálni. Jártában-keltében útba ejt még egy vidámparkot, megtáncoltat egy grizzly medvét, megtanul könyvet kölcsönözni, segít egy másik Idegennek, aki csészealj helyett rénszarvasos szánon repked -- és majdnem megkóstolja egy ürge. Közben pedig nem győz csodálkozni, milyen különös hely a Föld. Különös, de neki azért tetszik.

 

RB 69 030136

Írta: Evelien De Vlieger
Illusztrálta: Wendy Panders
Kiadás éve: 2017
Oldalszám: 82
Kötésmód: cérnafűzött, flexibilis borító

2.490.- 

Félix és a szerelem

Félix szerelmes Aminába, és ez elég nagy baj, mert amúgy allergiás a lányokra. Mit tegyen? Fordulatokban bővelkedő történet, hiszen a szerelem nem veszélytelen dolog! Belépés csak saját felelősségre!… Evelien De Vlieger [Evelin de Flíger] vicces története, Wendy Panders illusztrációval, Alföldy Mari fordításában.

 

2. kör

1. osztály: Az én nagypapám (Vivandra)
2. osztály: Jövőmenők (Ecovit)
3. osztály: Parti Medve (Cerkabella)
4. osztály: Az informatikus kutyája (Móra)

RB 36 080027

Írta: Catarina Sobral
Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 40
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

2.500.- 

Az én nagypapám

Catarina Sobral Az én nagypapám című könyve nyerte el a 2014 évi Bolognai Gyerekkönyv Fesztivál illusztrációs nagydíját. A könyv a Nagypapáról szól, aki éli élményekkel teli életét (pilates órákra jár, kertészkedik, szaval), az unokájára is van elegendő ideje, miközben párhuzamosan látjuk a szomszédja, dr. Sebestyén rohanó világát.

 

RB 69 020082

Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 128
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

3.750.- 

Parti Medve

Mai szerzők állatos antológiája. Parti Medve népes állatsereglete ismeretlen ismerősökből áll. Sok-sok állat mutatkozik be mai magyar írók meséiben és verseiben. Számláljunk tevét, etessünk macska-manót, vagy lessük meg a Görbe Bölények vonulását – a Kurtafarkú Malac takaros házikóján túl, ott, ahol a királlyá tett Medve macskaháton lovagol, ahol a budapesti öreg bálna sakkozik – bármelyik jó lehet. A kiadvány nagy alakú, színes, albumszerű könyv. Esztétikai minőségére garanciát jelent az öt felkért illusztrátor személye: Szegedi Katalin, Kun Fruzsina, Rofusz Kinga, Szalma Edit és Takács Mari. Ezek a művészek hagyományos technikákkal klasszikus, részletgazdag, gyönyörködtetésre, böngészésre alkalmas, pompás illusztrációkkal látták el a könyvet. Vidám ámulást-bámulást kívánunk.

 

RB 69 280006

Írta: Végvári Imre
Illusztrálta: Nagy Norbert
Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 84
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

2.980.- 

Jövőmenők

Mit hoz a jövő? Minden kisgyerek kíváncsi rá. Nem is sejtik, hogy sok minden már most is előkészülőben van, ami két-három évtized múlva, fiatal felnőtt korukban mindennapi valóság lesz. Önvezető autóra, színváltó ruhaanyagra, 3D nyomtatásra ma is akad példa, s tudjuk, hogy a gyógyító nanorobotok vagy az értelmesen kommunikáló háztartási robotok fejlesztésén sokan dolgoznak. Mi lenne, ha hirtelen a jövőben teremhetnénk? Az időutazás ugyan nem tartozik a megvalósulóban lévő utópiák közé, de ha apa mesél, akkor ez is lehetséges. Mesél Priuszról és Gordiuszról, a két talpraesett macskáról, akik véletlenül egy időgépet csennek el, amely egyenesen 2050-be repíti őket.

 

RB 91 240273

Szerkesztette: Lackfi János
Illusztrálta: Molnár Jacqueline
Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 144
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

2.699.- 

Az informatikus kutyája – Frankofon antológia

100 év legvagányabb francia gyerekversei. Lackfi János tizenöt francia és belga költő legszebb, legőrültebb, legőrültebben szép verseit válogatta össze és fordította le az elmúlt száz évből. A világhírű francia gyerekköltészetből először jelenik meg antológia magyar nyelven.

 

3. kör

1. osztály: Zöld sonkás tojás (Kolibri)
2. osztály: Holdas Hanna iskolás lesz - Vámpírtündér 1. (Móra)
3. osztály: Bolygóvadászok (Kolibri)
4. osztály: Ez egy másmilyen nap (Naphegy)

RB 69 840148

Írta: Dr. Seuss
Kiadás éve: 2017
Oldalszám: 64
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

2.499.- 

Zöld sonkás tojás

Zöldeket én nem eszem./Dehogy ment el az eszem!/Ne adj zöld tojást nekem,/sonkát se, nem szeretem! Dr. Seuss a gyerekirodalom egyik legnépszerűbb alakja, a Zöld sonkás tojás pedig a leghíresebb láncmeséje. Zöld sonkás tojást bárhol, bármikor lehet enni. Vagy mégsem? A történetben záporoznak a furábbnál furább ötletek, helyszínek és társak, ahol és akikkel a furcsa külsejű ételt elfogyaszthatná hősünk, ám ő fintorogva ellenáll. Végül mégis győz az igazság: jobb mindent megkóstolni, mert kellemes meglepetés érhet minket...

 

RB 91 060052

Írta: Mészöly Ágnes
Illusztrálta: Paulovkin Boglárka
Kiadás éve: 2017
Oldalszám: 136
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

2.600.- 

Egy másmilyen nap

Zsófi színdarabokban játszik, Misi zongorista, és szerte a világon koncerteket ad. Zsolti tornász, Kata arra tette fel az életét, hogy sakkozó legyen. Bence leukémiás, és gyakran jár kezelésekre, Laci a híres Gyermekkórusban énekel. A nagy sikerű Ez egy ilyen nap című könyv folytatása, ezúttal olyan, tizenéves gyerekek igazi történetével, akiknek valamiért különleges az életük.

 

4. kör

1. osztály: Ludmilla megoldja (Pagony)
2. osztály: Buda és Vince - Imádom a nyarat! (Manó)
3. osztály: Barni, a szuperhős (Scolar)
4. osztály: Nyári nyomozás (Csimota)

RB 69 800166

Írta: Baár Tünde
Illusztrálta: Bakos Barbara
Kiadás éve: 2017
Oldalszám: 96
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

2.490.- 

Buda és Vince - Imádom a nyarat!

Amik a táborban történtek: rengeteg nevetés, sok hecc, bátorságpróba és éjszakai kalandok, túrák és kreatív feladatok, váratlan fordulatok és meglepetések, pulcsievő kecskék, alvó baglyok, bogarak és kutyák. Buda és Vince, no meg az osztálytársaik kalandjai ismerősek lesznek minden iskolásnak, így egész biztosan velük izgulnak, nevetnek a nyári kalandjaikon. Baár Tünde sokéves pedagógusi élményeit is beleszőtte a fiatalok történeteibe, amit lánya, Bakos Barbara vagány illusztrációi töltöttek meg még több színnel és élettel.

 

RB 91 030132

Írta: Lipták Ildikó
Szerkesztette: Csányi Dóra
Illusztrálta: Treszner Barbara
Kiadás éve: 2017
Oldalszám: 72
Kötésmód: cérnafűzött, flexibilis tábla

2.690.- 

Nyári nyomozás

Gondolkodtál már azon, hogy milyen rejtélyek felderítésével bíznál meg egy magándetektívet? És miket nyomoznál ki te, ha ahhoz támadna kedved? Hogyan látnál hozzá, ha úgy éreznéd, épp a szeretteid hallgatnak el valamit? A tizenegy éves Bálint lehet, hogy nem a legegyszerűbb utat választja… De nem csoda, hiszen épp most fordult fel fenekestül minden, ami az életében eddig biztonságosnak tűnt.

 

A 2016/17-es tanév listája


1. kör

1. osztály: A kis boszorka (Kolibri)
2. osztály: Pate szupertitkos blogja (Cerkabella)
3. osztály: A Völgy, írta Tárkony (Csimota)
4. osztály: Robban az iskola (Móra)

RB 69 020078

Írta: Timo Parvela
Illusztrálta: Pasi Pitkanen
Kiadás éve: 2015
Oldalszám: 96
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

2.500.- 

Pate szupertitkos blogja

A finn Timo Parvela népszerű Ella-sorozatából megismert Pate úgy dönt, hogy nyári élményeit titkos feljegyzésekben örökíti meg. Téma adódik bőven, hiszen Pate körül a leghétköznapibb dolgok is képesek váratlan fordulatot venni, ráadásul a nyári szünetben látogatóba érkezik a régen látott nagybácsi, akit Pate először madárnak hisz, később viszont néhány fagyi ellenében átmenetileg a pótapjává is fogad…

 

RB 69 030119

Írta: Kollár Árpád
Szerkesztette: Csányi Dóra, Tsík Sándor
Illusztrálta: Nagy Norbert
Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 84
Kötésmód: cérnafűzött, flexibilis borító

2.690.- 

A Völgy, írta Tárkony

A Milyen madár kiváló szerzőpárosának mesekönyve, Tárkonyról a kicsit nyafogós, de nagyon szerethető nemköltő költőről és barátairól a Völgy lakóiról. A mesékből megtudjuk, hogy mi az a füttyömfitty, hogy meg lehet-e javítani a vadcsízek eltört énekét, hogy unalmasabb-e a gondolatfoci az unalomnál és, hogy hogyan nincs színe a színnyalóknak, ha mindennek van.

 

RB 69 840111

Írta: Otfried Preussler
Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 112
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

2.990.- 

A kis boszorka

A kis boszorka még csak százhuszonhét esztendős, így a nagy boszorkányok nem fogadják maguk közé. Ezért úgy dönt, ha egy év alatt nagy nem lehet, ő lesz a valaha volt legjobb kis boszorka. Ezzel az elhatározásával pedig izgalmas és mulatságos kalandok sora veszi kezdetét... Otfried Preussler, a Torzonborz-trilógia és A kis szellem alkotójának újabb kedves regénye a Kolibri Klasszikusok sorozatban.

 

RB 91 240242

Írta: Lackfi János
Illusztrálta: Molnár Jacqueline
Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 64
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

2.999.- 

Robban az iskola

Gyerekversek ünnepekre és köznapokra. A kötet játékos, humoros és őszinte vallomás a mai kamaszos gyerekek és gyerekes kamaszok életéről, problémáiról, az őket körülvevő komolykodó felnőttekről. A versekből vadiúj tananyag lehet az általános iskolától a gimnáziumig!

 

2. kör

1. osztály: Add a mancsod! (Móra)
2. osztály: Cukrozott omlett (Manó)
3. osztály: Bence és a türkiz Nabu (Pagony)
4. osztály: Dettikéről és más istenekről (Csimota)

RB 69 070252

Írta: Magyari Péter
Illusztrálta: Lanczinger Mátyás
Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 144
Kötésmód: puha, ragasztott

1.990.- 

Bence és a türkiz Nabu

Nabu egy szuperhős, akinek öt fegyvere van: - egy kés - egy aknavető - egy pisztoly - egy dobócsillag - és egy elektromos sokkoló. Nabu Bencéé. Bence általános iskolás, harmadikos, a legjobb barátját Rigl Zolinak hívják, a legfőbb ellenségét pedig Nagy Pelvának. A Nagy Pelva elvette Bencétől Nabut. Vissza kell szerezni! Bence és Zoli rögtön három tervet is kitalálnak, amiből a madárpókos kókuszgolyó bizonyul a legjobbnak... Izgalmas és vicces történet egy szuperhősről, egy harmadikos fiúról, egy csótányról és a bátorságról.

 

RB 69 240230

Írta: Ivona Březinová
Illusztrálta: Radnóti Blanka
Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 64
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

2.499.- 

Add a mancsod!

Az első tanítási napon egy kerekesszékes fiú száguld be az iskola kapuján. Juleknek hívják, tavaly még mankóval közlekedett, idén azonban már ezzel az elektromos „versenygéppel”. Ugyanezen a reggelen Julek kutyája, Cézár is iskolába indul. Ő máshol tanul: egy olyan intézményben, ahol segítő kutyákat képeznek ki. Ha Cézár levizsgázott, ő vigyáz majd Julekre, és segít könnyebbé tenni a fiú életét. Addig azonban még sok kaland vár rájuk: kerekesszék-verseny a parkban, nyomozás egy eltűnt osztálytárs után, végül egy rejtélyes teniszlabda titkának megfejtése. A cseh írónő története az elfogadásról és a barátságról szól, megismerhetjük belőle egy különleges fiú és egy különleges kutya humoros, megható hétköznapjait.

 

RB 91 030120

Írta: Elekes Dóra
Szerkesztette: Csányi Dóra, Mészáros Márton
Illusztrálta: Treszner Barbara
Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 140
Kötésmód: cérnafűzött, flexibilis borító

2.690.- 

Dettikéről és más istenekről

Képzeletbeli barátja mindenkinek van. Annak is, aki nem tud róla. Ő az, akit szobánk csendjében félhangos kérdésekkel zaklatunk, aki tartja bennük a lelket és elviszi helyettünk a balhét; ő az az örök, aki még akkor is ott löki a sódert a fejünkben, amikor épp egyedül vagyunk. De vajon hogyan lát bennünket ő? Hogyan látja a szüleinket? És mit érez akkor, amikor először akad kihívója egy valódi barát személyében? A muter meg a dzsinnek szerzője ezekkel a kérdésekkel játszik el abszurd és pimasz meseregényében.

 

RB 91 800124

Írta: Jean-Philippe Arrou-Vignod
Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 176
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

2.690.- 

A cukrozott omlett

Tudod milyen mi az a Cukrozott omlett? Igazi ínyencség! Íme, a receptje: végy egy nagycsaládot, amelyben öt fiútestvér él, és akiket mind ugyanúgy hívnak ők az öt Jean. Adj hozzájuk egy anyukát és egy apukát, meg egy új kistestvért, aki egészen biztosan kislány lesz... Majd tégy mindehhez egy kalandokkal teli nyári táborozást, némi nyomozást különféle gyanús alakok után, egy foltos szemű kiskutyát, sok kalandot, veszekedést, kibékülést és egy hamisítatlan családi kirándulást a karfiol hazájába. Keverd össze alaposan a hozzávalókat! Ahogy a Jean-fiúk anyukája mondja, minden csak szervezőkészség kérdése, ahogy az apukájuk: Lesz nemulass! A könyvet olvasva az is kiderül, mi az a különleges hozzávaló, ami még szükséges egy igazi cukrozott omletthez.

 

3. kör

1. osztály: Kiskobold és a szőrös idegen (Cerkabella)
2. osztály: BerGer Szimat Szolgálat (BerGer)
3. osztály: Asimpa (Vivandra)
4. osztály: Nyár, nagyi, net (Pagony)

RB 69 020074

Írta: Mandl Péter
Illusztrálta: Dániel András
Kiadás éve: 2015
Oldalszám: 60
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

2.400.- 

KISKOBOLD és a szőrös idegen

Reggel 10 óra van. Kukkantsunk be Kiskoboldhoz, hátha látunk valami érdekeset! Ezt látjuk: Ágy, benne Kiskobold. Asztal, rajta reggeli: kifli, tojás, paradicsom, sajtok, joghurtok, csemegeuborkák, banán, tea. És egy kevéske kakaó. Minden csendes. Minden nyugodt. Légy nem zizzen. Kígyó nem szisszen. Mongúz nem moccan. Várjunk csak? Mi ez a kaparászás? Ki kapargat ilyen szemérmetlenül? Mandl Péter meséi a lehető legegyszerűbb, ám mégis karakteres irodalmi nyelven íródtak, tele vannak meglepetéssel és sok-sok apró szituációs humorral, csattanóval. Kiskobold mindhárom kötetbeli kalandja lezárt, megnyugtató a befejezése és a célkorosztálynak éppen erre, a mesék nyújtotta biztonságérzetre van szüksége. Dániel András szellemes, vicces illusztrációi szerves egységben működnek a szöveggel, folyamatosan újabb játékokba vonják be a gyerekolvasót, egy pillanatig sem engedik lankadni a figyelmét.

 

RB 69 070286

Írta: Igaz Dóra
Illusztrálta: Horváth Ildikó
Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 88
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

1.990.- 

Nyár, nagyi, net

Berci nem akar nyáron sem karatetáborba, sem nyelvtanfolyamra menni. Igazából nincs semmi máshoz kedve, mint számítógépezni. A szülői ítélet: egy szünidő a nagyinál, vidéken, jó levegőn. De mi történik, ha kiderül, hogy nagyinak egy egészen szuper tabletje van, és egyáltalán nem is haragszik a számítógépezésért?

 

RB 69 080022

Írta: Catarina Sobral
Illusztrálta: Catarina Sobral
Kiadás éve: 2015
Oldalszám: 40
Kötésmód: cérnafűzött, keménytábla

2.900.- 

Asimpa – A titokzatos szó

Egy szép napon egy tudós roppant fontos felfedezést tett. Egy viharvert szótárt lapozgatott, amikor egy ismeretlen szón megakadt a tekintete ASIMPA. Senki nem tudta mit jelent, de elkezdték használni. Először ige volt, mindenki asimpált, aztán főnév, asimpát kerestek szerte a Földön, végül összevissza mindenre használták, asimpás lett az egész világ. A díjnyertes portugál szerző különleges rajzi világában a szavak és a nyelvtan használatának, elterjedésének rejtelmeibe csöppenünk bele, és jót szórakozhatunk a humoros nyelvi megoldásokon.

 

RB 69 240248

Írta: Nyulász Péter
Illusztrálta: Ritter Ottó
Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 128
Kötésmód: puha, cérnafűzött

1.699.- 

A fürdők réme - Berger Szimat Szolgálat

Amikor Gerzson bácsi a strandon felejti a telefonját, Pongrác készséggel indul a segítségére. Csakhogy rejtélyes okból sorra zárnak be Budapest híres fürdői! Pongrác aljas összeesküvést szimatol, és a BerGer Szimat Szolgálat csapata akcióba lendül. Sikerül-e megfejteni a rejtélyt?Kinyitnak-e még valaha a fürdők? No és előkerül-e Gerzson bácsi mobilja? Nyulász Péter mesés detektívsorozata egy budapesti magánnyomozó iroda rokoni és baráti társaságának kacagtatóan humoros és fordulatos kalandjairól szól. A mesés történet egyedi jellegzetessége, hogy főszereplő gárdája a kilenc magyar kutyafajtát jeleníti meg, és a további szereplők is valós kutyafajták jellegzetességeit viselik. Ezen felül a kalandok valós helyszíneken játszódnak, így a sorozatban így kiemelkedő szerepet játszik a képi világ.

 

4. kör

1. osztály: Mimi és Liza (Scolar)
2. osztály: A mosómedve, aki ki akarta mosni a világot (Kolibri)
3. osztály: Szmirkó (Pongrác)
4. osztály: Ez egy ilyen nap! (Naphegy)

RB 69 810064

Írta: Katarína Kerekesová - Katarína Moláková - Alexandra Salmela
Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 168
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

2.995.- 

Mimi és Liza

Mimi, a bájos vak kislány összebarátkozik új szomszédjával, a cserfes Lizával. A két lány számtalan izgalmas kalandot él át együtt, melyek során kiderül, hogy Mimi látássérüléséből kizárólag előnyök származnak! Mimi ugyanis sokkal élesebben „lát” a kezével és a fülével, mint Liza a szemével.Így találják meg a láthatatlanná vált piros halat, így űzik ki Dalos Melánia torkából Vitamin Ügynök segítségével a vírust, és így szerzik meg az árnyékfa magját Zöld bácsitól.

 

RB 69 820053

Írta: Bökös Borbála
Illusztrálta: Lukács-Kalocsai Eszter
Kiadás éve: 2015
Oldalszám: 360
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

3.700.- 

Szmirkó

Szmirkó, a dacos – félig tündér, félig ember – kisfiú folyton kalamajkába keveredik. Nincs még varázsereje, ezért a többiek csúfolják – mintha az egész világ összeesküdött volna ellene. Elszökik, hogy megkeresse soha nem látott édesapját – az emberek világában. Az események sodrában hamarosan kiderül, hogy Szmirkó gondjai eltörpülnek a Tündérföldet fenyegető veszély mellett, ám visszaút nincs: neki kell szembeszállnia a gonosz erőkkel. Vajon mi történik, ha a két világ határát végleg felszámolják, és az egyik fél a mágiát, a másik pedig a technikai vívmányokat kaparintja meg? Elérkezik a pillanat, amikor egy egész birodalom, varázslók, tündérek, manók és tűzsólymok sorsa egyetlen tizenkét éves tündérgyerek talpraesettségén és bátorságán múlik.

 

RB 69 840124

Írta: Lakatos István
Illusztrálta: Lakatos István
Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 180
Kötésmód: füles, kartonált

2.499.- 

A mosómedve, aki ki akarta mosni a világot - Emma és Tesla

Lakatos István őrült képregényes történetének, az Emma és Tesla-sorozatnak a második része. Tesla-klónok, veszélyes mosómedvék, szörnyű titkok és rengeteg fennforgás.

 

RB 91 060050

Írta: Mészöly Ágnes
Illusztrálta: Paulovkin Boglárka
Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 119
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

2.600.- 

Ez egy ilyen nap

Reggel felkelnek, iskolába mennek, délután hazamennek, játszanak a gépen, este lefekszenek. Azt gondolnánk, minden tízéves gyerekkel pontosan ugyanazok a dolgok történnek minden nap. Csakhogy ebben a könyvben tizenkét olyan gyerek meséli el egy napját, akik különben sosem találkoznának. Van, aki egy tanyán, lovak között él, és van, aki egy város lakótelepén. Van, aki saját medencében úszkál, van, akinél nincs villany. Mészöly Ágnes értő, cseppet sem kioktató, érzékenyítő gyerekkönyve valós szereplőkkel tíz éven felülieknek, Paulovkin Boglárka vagány illusztrációival.

 

A 2015/16-os tanév listája


1. kör

1. osztály: Varázspálca szakszerviz (Kolibri)
2. osztály: Tóbiás és a 2/b (Pongrác)
3. osztály: Szandra és a 3. B – Csuromvíz (Manó)
4. osztály: Nick és Tesla veszélyes laboratóriuma (Cerkabella / Vivandra)

RB 69 080019

Írta: Steve Hockensmith - "tudós Bob" Pflugfelder
Illusztrálta: SCOTT GARRETT
Kiadás éve: 2014
Oldalszám: 256
Kötésmód: keménytábla

2.500.- 

Nick és Tesla veszélyes laboratóriuma

Nick és Tesla ikertestvérek, akik élnek-halnak a tudományért, az elektronikáért, és bizony sűrűn bajba keverednek. Amikor szüleik Kaliforniába küldik őket, hogy Newt bácsikájuknál töltsék a nyarat, felfedezik, hogy új szomszédságuk mennyi meglepetést rejteget. Az utca végén elhagyatott ház áll, ahol feltűnik egy titokzatos lány az emeleti ablakban, őket pedig egy ijesztő, fekete terepjáró követi mindenhová. Nick és Tesla meg akarja oldani a rejtélyt, no meg féltik a bőrüket is, ezért a házukban fellelhető tárgyakból mindenféle védelmi szerkentyűket készítenek. Leírásuk megtalálható a könyvben is. Szórakoztató olvasmány és tudományos kísérletek együtt!

 

RB 69 800090

Írta: Balázsy Panna
Illusztrálta: Rippl Renáta
Kiadás éve: 2015
Oldalszám: 96
Kötésmód: cérnafűzött, keménytábla

1.690.- 

Szandra és a 3.b – Csuromvíz

Sziasztok! Szentesi Szandra vagyok, és egész szerencsés, mert a 3. B-be járok, jófejek az osztálytársaim (a fiúk nem mindig), az osztályfőnököm (általában), sőt még a szüleim és a tesóm is. Imádom a fagyit (a csíkoskétgombócost apával), és a csőnacit (kivéve színházban). Nálunk épp minden a víz körül forog, mert beneveztünk a környezetvédelmi versenybe. Olyan jó lenne nyerni! Na, most megyek, mert annyi minden van: gyakorolni a pohárkoncertre, almát vinni a hajléktalan bácsinak, kideríteni, hogy Juci miért olyan fura, bagolylevest főzni... Szerintem olvasd el a Csuromvizet és megérted! :-)

 

RB 69 820033

Írta: Piret Raud
Kiadás éve: 2014
Oldalszám: 110
Kötésmód: keménytáblás, cérnafűzött

3.000.- 

Tóbiás és a 2/b

Tóbiás második osztályba jár, és sok jópofa barátja van. Például Uku, akinek van egy Röfi nevű malaca, és az őseinek hosszú a haja. Vagy Linda, aki balettozik, és azt is tudja, mi az az autogram. Na meg Gregor, aki ugyan elég veszekedős, de ettől függetlenül jó haver. A gyerekek sok vicces kalandot élnek át együtt, és még ha a dolgok nem is végződnek mindig úgy, ahogy eltervezték őket, végül minden rendeződik. A szerző a mai észt iskolások életét szeretetteljes humorral mutatja be, és a vidám történetekben mindenki magára ismerhet. Piret a Tallinni Művészeti Egyetem grafika szakán végzett. Egy ideig a legnevesebb észt gyerekfolyóirat, a Täheke (Kiscsillag) főszerkesztője volt. 1999 óta szabadfoglalkozású író, illusztrátor. Rengeteg kötetet az ő grafikái díszítenek, s ezeket különböző elismerésekkel jutalmazták (pl. 2009-ben Az év legszebb gyerekkönyve díjjal). Többnyire saját maga által illusztrált könyvei közül többet lefordítottak már angolra, németre, oroszra, franciára.

 

RB 69 840097

Írta: Győri Ildikó – Sárvári Töttős Györgyi
Illusztrálta: Szalma Edit
Kiadás éve: 2015
Oldalszám: 36
Kötésmód: cérnafűzött, keménytábla

2.990.- 

Varázspálca szakszerviz

Danó, az iskolába készülő kisfiú különleges barátságot köt a kertben álló vénségesen vén diófával. Az ő ágai közé menekül, ha el akar bújni a világ elől, és hozzá szalad, ha eluralkodik rajta a szomorúság. Ha nem tud elaludni, vagy ha úgy érzi, nem szeretik a bölcs diófa mindig tud egy mesét, ami Danót ráébreszti a megoldásra. Persze, itt a szél és a mese szárnyán csurran-cseppen némi varázslat is, hiszen beleshetünk a Varázspálca szakszervizbe is. Tavasztól télig, óvodától iskoláig vezet végig bennünket ez a gyönyörűen illusztrált történet mindazokon a néhol apró, máskor az életünket megkeserítő konfliktusokon, amelyekben gyerek és szülő gyakran találja magát. Mesék a nemalvásról, az orvostól való félelemről, a dühkitörésekről, a vesztés nehézségéről és a mindennapi gyerekszülő konfliktusokról.

 

2. kör

1. osztály: Büdi és a fantasztikus töpörödés (Móra)
2. osztály: Így neveld a sárkányodat (DAS Könyvek)
3. osztály: Emília és az angyal, akit Körmöczi Györgynek hívnak (Pagony)
4. osztály: Hanga és Várkony 1. – Hanga és a lényegrablók (Cerkabella)

RB 69 020063

Írta: Mészöly Ágnes
Illusztrálta: Jósa Tamás
Kiadás éve: 2015
Oldalszám: 144
Kötésmód: kartonált

2.190.- 

Hanga és Várkony 1. – Hanga és a lényegrablók

A HANGA ÉS VÁRKONY regényekben a klasszikus ifjúsági kalandregények és a krimi legjobb, legnemesebb hagyományai elevenednek meg, olyan remek ötvözetben, ahogy azt például Erick Kästner Emil-könyveiben már megtanulhattuk. A kiskamasz főhősök, Hanga és Várkony alakja köré szerveződő történetekben kitalált, mégis nagyon ismerős, könnyen (meg)szerethető hazai helyszíneken játszódnak az események. A két főhősnek dupla rejtélyt kell megfejteni: mi okozza az iskolában levő természetellenes nagy hőséget és a gyerekek kedvenc tárgyainak elértéktelenedését. A történet soha nem lesz túlzottan ijesztő, és bár mindvégig izgalmas, alapvetően derűs hangvételű marad. Különlegessé teszi a szövegeket a szerző remek humora, mely a korosztály tökéletes ismeretéről árulkodik.

 

RB 69 070166

Írta: Kolozsi Angéla
Illusztrálta: Gyöngyösi Adrienn
Kiadás éve: 2014
Oldalszám: 120
Kötésmód: keménytáblás, cérnafűzött

2.990.- 

Emília és az angyal, akit Körmöczi Györgynek hívnak

Körmöczi György különleges angyal: kicsit borostás, idősödik, nem különösebben érzelgős, sőt, némiképp önző. Néha nem is figyel eléggé a védencére, és olyankor mindketten bajba keverednek. A testetlen állapot nem neki való, mert szereti az ízeket, szagokat. De egyvalamiben angyalabb bármilyen angyalnál: szeret élni, és érti, hogy az emberek mit szeretnek az életben. Védence, Emília, kisiskolás. Sokban hasonlít védőangyalára: imádja az ízeket, szagokat, színeket. Szeret bámészkodni, ábrándozni, gyönyörűen rajzol. Persze ő is sokszor bajba kerül és mivel Körmöczi nem mindig figyel oda, nem lehet tudni, hogy ki húzza ki majd a másikat a bajból... Amikor az angyal szemszögéből látjuk Emília mindennapi problémáit beilleszkedés az osztályba, betegség, konfliktus a kistestvérrel sokszor kapunk olyan válaszokat, amelyek a problémát nem akarják lekicsinyelni, de nem is akarják megszüntetni. El kell fogadjuk, hogy ezek a konfliktusok az élet részei.

 

RB 69 220002

Írta: Cressida Cowell
Illusztrálta: Cressida Cowell
Kiadás éve: 2014
Oldalszám: 252
Kötésmód: puhatáblás, ragasztott

2.490.- 

Így neveld a sárkányodat - III. Hablaty Harákoló Harald

III. Hablaty Harákoló Harald nagyszerű kardforgató, sárkánysuttogó volt, s emellett a valaha élt legnagyobb viking hős. Vajon képes lesz-e átmenni a Beavatási Próbán egy fogatlan sárkánnyal, és szembeszállni a Sárkányus Giganticus Maximusszal, mielőtt az felfalna minden vikinget a Hibbant-szigeten? Ideje Hablatynak megtanulni, hogyan lehet Hős. A kritikusok és a nézők szívét egyaránt elnyerte a DreamWorks Animation produkciójában készült Így neveld a sárkányodat című film. A film alapját szolgáló könyv - Harald emlékiratainak első kötete - egy részletesebb és még színesebb világot mutat be, ahol a filmből már jól ismert szereplők újabb lélegzetelállító kalandokba keverednek.

 

RB 69 240178

Írta: Megan Mcdonald
Illusztrálta: Peter H. Reynolds
Kiadás éve: 2015
Oldalszám: 112
Kötésmód: puhatáblás, ragasztókötött

1.999.- 

Büdi és a fantasztikus töpörödés

Büdi a méltán népszerű Durrbele Dorka öccse. A róla szóló sorozatban nagyokat nevethetünk a rosszcsont fiú kalamajkáin és saját készítésű képregényein. Az első kötetben az zavarja, hogy ő a legkisebb az osztályban, és az USA történetének legalacsonyabb elnökéhez fordul segítségért.

 

3. kör

1. osztály: Alma utca 22. (Pagony)
2. osztály: Végtelen sál (Móra)
3. osztály: Sündör és Niru (Csimota)
4. osztály: Maléna kertje (Naphegy)

RB 69 030110

Írta: Borbáth Péter
Szerkesztette: Csányi Dóra, Tsík Sándor
Illusztrálta: Remsey Dávid
Kiadás éve: 2015
Oldalszám: 72
Kötésmód: cérnafűzött, keménytábla

2.590.- 

Sündör és Niru Sündör nyomában

Niru halk szavú, bizonytalan, Sündör viszont folyton beszél, és mindig tudja, mit akar. A két barát egy nap különös világba csöppen, ahol titokzatos lényekkel találkoznak. És te láttál már hártyás szárnyú pendülést? Fogtál a kezedben napállatkát? Kíváncsi vagy a mágnesbogarakra? Tudod, hogyan kell fényekre vadászni, zajokat gyűjteni? Akkor itt az idő, hogy útra kelj Sündörrel és Niruval a Csillanó Fém Birodalmába!

 

RB 69 070228

Írta: Vadadi Adrienn
Illusztrálta: Mészely Ilka
Kiadás éve: 2015
Oldalszám: 96
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

2.990.- 

Alma utca 22.

Vadadi Adrienn könyve csupa napfény és derű: az Alma utca 22-ben sok-sok gyerek lakik, akik együtt szerelnek tandemet, fociznak, beszélgetnek. Együtt nyomoznak Lajos kutya után, szelídítenek macskát és fagyiznak. Misi, aki a negyediken lakik, nagyon jó megfigyelő, ráadásul élénk a fantáziája: az ő szemüvegén keresztül látjuk a ház lakóit, a vagány Marosi testvéreket, a kicsi, aranyos Pirost, a megközelíthetetlen Kamillát, a veszekedős Csúnya nénit és a barkácsolós Elek bácsit.

 

RB 69 240175

Írta: Miklya Zsolt
Illusztrálta: Schall Eszter
Kiadás éve: 2015
Oldalszám: 64
Kötésmód: cérnafűzött, keménytábla

2.499.- 

Végtelen sál

Miklya Zsolt költészete csupa kérdés és játékosság. Verseiben életre kel a begipszelt kéz, a nyakra tekert sál, és váratlanul mesébe fordul bármilyen hétköznapi helyzet. Ebben a gyerekléptékű világban bebarangolhatjuk a család, az iskola jellemző tereit, valamint a fantázia és az álom birodalmát. A formailag gazdag, mégis egységes kötet versei az utóbbi tizenkét évben születtek.

 

RB 91 060040

Írta: Molnár Krisztina Rita
Illusztrálta: Simonyi Cecília
Kiadás éve: 2013
Oldalszám: 248
Kötésmód: keménytáblás, cérnafűzött

3.800.- 

Maléna kertje

A Maléna kertje az átváltozás meséje, számtalan izgalmas fordulattal és meglepetéssel. Mindennapjaink valóságából bontakozik ki Maléna történetének csodája: hiszen bármelyik gyerekkel megtörténhet, hogy egy tücsökre bízza féltett titkait. Hogy belelát a nagyok világába és gyerekkézzel, gyerekszívvel formál rajta, még ha kicsit is. Máli meséje elbűvöl mindenkit, miközben képessé tesz arra, hogy saját hétköznapjainkban is megleljük a csodákat és boldogabbak legyünk általuk.

 

4. kör

1. osztály: Félix időt csinál (Csimota)
2. osztály: Dr. Dark hihetetlen kalandjai 1. - Az Aranyváros titka (Betűtészta)
3. osztály: Sünimanó (Cerkabella)
4. osztály: Idődetektívek 18. - Ceasar és a nagy összeesküvés (Scolar)

RB 69 030103

Írta: Evelien De Vlieger
Szerkesztette: Csányi Dóra, Tsík Sándor
Illusztrálta: Wendy Panders
Kiadás éve: 2015
Oldalszám: 82
Kötésmód: cérnafűzött, flexibilis borító

2.490.- 

Félix időt csinál

Félixnek látogatóba kell mennie a nagynénjéhez, Pilla nénihez. De nincs hozzá nagy kedve, sem ideje. „Hát akkor tégy róla, hogy legyen. Csinálj magadnak időt!” tanácsolja neki anya. Időt csinálni? Azt hogy kell? Nagyapa, Estyén, a titokzatos szemüvegjavító, és Péter, a barátja is segítenek, így Félix ismét munkához látt Az új barát folytatása. Evelien De Vlieger [Evelin de Flíger] vicces története, Wendy Panders illusztrációval, Alföldy Mari fordításában. 6 éves kortól

 

RB 69 810052

Írta: Fabian Lenk
Illusztrálta: Almud Kunert
Kiadás éve: 2015
Oldalszám: 160
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

2.250.- 

Idődetektívek 18. - Ceasar és a nagy összeesküvés

Rómában járunk, időszámításunk előtt 65-ben. Egy gyújtogatás, egy mérgezés, egy gyilkosság rémiszti Róma lakosságát – talán valaki meg akarja akadályozni, hogy Julius Caesart uralkodóvá és főpappá válasszák? A bátor idődetektívek – Julian, Kim és Leon – egy választási hadjárat közepébe csöppennek, melyben Caesar ellenfelei egyáltalán nem viselkednek tisztességesen…

 

RB 69 890008

Írta: Fabian Lenk
Illusztrálta: Alexander von Knorre
Kiadás éve: 2015
Oldalszám: 138
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

2.490.- 

Dr. Dark hihetetlen kalandjai 1. - Az Aranyváros titka

Dr. Dark magánnyomozót és ikreit, Leandrót és Lunát egy izgalmas küldetés a perui dzsungelbe hívja. Theo, az eltűnt kutató nyomába erednek, aki egy titokzatos inkaváros felfedezője. Ám az esőerdő sok veszélyt rejteget! Dr. Dark és csapata repülő motorbicikliken, különleges védőszemüveggel felszerelve veszélyes nyomozásba kezd. Velük tart Tinnie, a kissé beszédhibás robot is.

 

A 2014/15-ös tanév listája


1. kör

1. osztály: A szomorú kacagány (Csimota
2. osztály: Ella és barátai (Pongrác)
3. osztály: Sódervári Sherlock báró. Kincsvadász kísértet (Scolar)
4. osztály: Veszélyben a Tölgy! (Kolibri)

RB 36 030092

Írta: Bosnyák Viktória
Szerkesztette: Csányi Dóra, Tsík Sándor
Illusztrálta: Rippl Renáta
Kiadás éve: 2014
Oldalszám: 30
Kötésmód: cérnafűzött, keménytábla

2.200.- 

A szomorú kacagány

A kacagányok és kacabajkák falvát sövény választja el. Senki sem tudja, milyenek a sövényen túliak, de mindenki félelmetesnek és gonosznak képzeli őket. Történet az egymás megismerésének fontosságáról és az előítéletek leküzdéséről.

 

RB 69 82005

Írta: Timo Parvela
Illusztrálta: Almási Zétény
Kiadás éve: 2010
Oldalszám: 112
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

2.600.- 

Ella és barátai

Egy olvasói vélemény: "Ez a könyv 10 csillagos. Hasamat fogva nevetek és olvasom fel a gyerekeimnek. Esti mesének viszont nem a legalkalmasabb, hiszen gurgulázva nevetnek a gyerekeim is." (Moly.hu)

 

RB 91 810041

Írta: Alexandra Fischer-Hunold
Illusztrálta: Karstein Teich
Kiadás éve: 2010
Oldalszám: 148
Kötésmód: cérnafűzött, keménytábla

1.990.- 

Sódervári Sherlock Báró 1. Kincsvadász kísértet

Az 1671-es évben Sódervár örököse, Sódervári Sherlock báró párbajban vesztette életét. Azóta előkelő kísértetként űzi-fűzi sötét dolgait az ősi családi kastélyban. Ármányos rejtőzködése addig a napig tart, míg a Kopejka testvérek, Laura és Maxi fel nem fedik létezésének titkát. Ekkor veszi kezdetét az öreg szellembáró, Lili, a kísérteties kutyahölgy és a merész testvérpár kalandsorozata. Az éjszakai találkozókon újabb és újabb bűnügyek sejlenek fel a múltból, melyek kinyomozása során remek detektívcsapat kovácsolódik a parókás szellemnyomozóból és két ifjú segédjéből. A Kincsvadász kísértetben Sódervári Sherlock báró, Kopejka Laura és Kopejka Maxi egy rejtélyes körülmények közt eltűnt drágakő titkát próbálja kideríteni, és egyben lemosni a Sódervári család becsületén esett foltot Kalandra fel, kezdődik a nyomozás! Tandori Dezső sziporkázó fordításában!!!

 

RB 91 840072

Írta: Mikó Csaba
Illusztrálta: Lakatos István
Kiadás éve: 2014
Oldalszám: 300
Kötésmód: Kartonált

2.990.- 

Veszélyben a Tölgy!

Veszély, titok és autós üldözés. Izgalmak, nyomok és jóbarátok. Csápy, e bogaras James Bond-kaland főhőse megpróbálja legjobb cimboráival felgöngyölíteni a rejtélyeket, melyekből a Nagy Tölgyön akad szép számmal. Vajon hol lehet a polgármester lánya, aki eltűnt a Tiltott Zóna mélyén? A repülő autó tényleg létezik vagy csak erdei legenda? A Tölgyet milyen titokzatos betegség rágja? És ami mindennél fontosabb: ki vagy mi állhat ezek mögött a felettébb fura események mögött? Lehet, hogy minden mindennel összefügg?

 

2. kör

1. osztály: Az én boldog életem (Cerkabella)
2. osztály: Torzonborz, a rabló (Kolibri)
3. osztály: Puszirablók (Móra)
4. osztály: Az álomrendőrség. Kishugó és a medvelöket (Betűtészta)

RB 69 020050

Írta: Rose Lagercrantz
Illusztrálta: Eva Eriksson
Kiadás éve: 2014
Oldalszám: 136
Kötésmód: keménytáblás, cérnafűzött

2.500.- 

Az én boldog életem

Történet két kislányról, akik első osztályban barátkoznak össze és lesznek szinte az első pillanattól fogva elválaszthatatlanok. A kislányok boldogok, egész addig a napig, amíg kiderül, hogy egyikük egy másik városba költözik a szüleivel. Mi történik, ha az elválaszthatatlan barátoknak el kell válniuk? Hogy lehet a másik kínzó hiányát elviselni? És a barátságot életben tartani? Mese barátságról és elválásról, boldogságról és szomorúságról. A sok-sok képpel illusztrált könyvet kezdő olvasóknak is ajánljuk, önálló olvasásra.

 

RB 69 240151

Írta: Vig Balázs
Illusztrálta: Radnóti Blanka
Kiadás éve: 2014
Oldalszám: 80
Kötésmód: keménytábla

2.490.- 

Puszirablók

Szeretke királylány a Panelpalota fürdőtermében hosszúra nyúlt esti fürdőzését végzi, amikor a kád pótlefolyójából hatalmas kalózhajó csobban a vízbe. Aztán, ahogy jött, úgy tűnt el a pótlefolyón át Szeretkével a Panelpalota csőrendszerében, majd a nyílt tengerre veszi az irányt. Szeretke hamar rájön, hogy nincs egyedül a kalózhajó fedélzetén; Bújócskát, a fecskenadrágos kisfiút és kenguruját, Damilt elrabolta a titokzatos kalózkapitány. Vajon hogyan jutnak haza? A kalózkapitány furcsa alkut ajánl: gyűjtsenek össze egy mázsa puszit a szabadulásukért. E vajon mekkora a súlya egy puszinak? És hogyan lehet begyűjteni ennyit?

 

RB 69 840049

Írta: Otfried Preußler
Illusztrálta: F. J. Tripp
Kiadás éve: 2013
Oldalszám: 120
Kötésmód: keménytábla
Nézd meg, mit írtak róla a Könyvmutatványosok!

2.999.- 

Torzonborz, a rabló

Paprika Jancsi és Vitéz László azon mesterkedik, hogyan tudná fülön csípni Torzonborzot, aki ellopta Nagymama különleges kávédarálóját. Ám legnagyobb szerencsétlenségükre ők maguk kerülnek a héttőrös rabló és varázsló barátja, a gonosz Petróniusz Pókuszhókusz karmai közé... A klasszikusnak számító német gyerekkönyvszerző, Otfried Preußler története immár 50 éve kicsik és nagyok kedvence. Több mint harminc nyelven olvasható - most végre magyarul is.

 

RB 91 890006

Írta: Pacskovszky Zsolt
Illusztrálta: Neszmélyi Réka
Kiadás éve: 2014
Oldalszám: 134
Kötésmód: puhatáblás, ragasztott

1.450.- 

Az álomrendőrség 1. Kishugó és a medvelöket

Kishugó kettős életet él. A hamarosan a 13. születésnapját ünneplő, kissé faragatlan, kissé öntörvényű, ritka és különös képességgel megáldott fiú nappal iskolába jár igaz, nem tanulni, hanem inkább aludni. Az osztálytársai csak nevetnek rajta. Egyikük sem sejti Kishugó kialvatlanságának valódi okát. Mert Kishugó még véletlenül sem árulhatja el nekik, hogy éjszaka egy titkos szervezetnél, az Álomrendőrségnél vigyázza az emberek álmát, és olykor hajmeresztő kalandokban van része.

 

3. kör

1. osztály: A londoni mackók (Csimota)
2. osztály: Ördögbőr grófja - rettentő kalózmesék (Pagony)
3. osztály: Misu és a piros kenu (Manó)
4. osztály: Ábrándok könyvtára (Móra)

RB 69 030086

Írta: Tóth Krisztina
Szerkesztette: Csányi Dóra, Tsík Sándor
Illusztrálta: Takács Mari
Kiadás éve: 2013
Oldalszám: 80
Kötésmód: cérnafűzött, keménytábla

2.990.- 

A londoni mackók

A 2003-ban megjelent és Év Gyerekkönyve díjat nyert verseskötet bővített kiadása Takács Mari illusztrációival. 4 éves kortól. SZÉP KÖNYV DÍJ 2013

 

RB 69 070147

Írta: Adamik Zsolt
Illusztrálta: Mészely Ilka
Kiadás éve: 2014
Oldalszám: 64
Kötésmód: keménytábla

2.450.- 

Ördögbőr grófja Rettentő kalózmesék

Ihaj-csuhaj-krucifix: jönnek a rettenetes hírű kalózok! Ott van mindjárt a borzasztó hírű Fekete Vész, aminek a kapitánya SivákMivák Károly. De Ördögbőr grófja is megéri a pénzét: nála nagyobb briganti nem élt a Vérvizeken innen, és a Nyugatholtágon túl semerre sem! És akkor az irtózatos, nagy szakállú Kiskartácsról még szó sem esett. Vagy Csipacsabi kincsesládikájáról. Vagy az hátborzongató Mélyvízi Kreccsenről, aki a mese végét őrzi. Róluk szólnak Adamik Zsolt összetéveszthetetlen hangú és különleges humorú kalózmeséi - van bennük minden, ami az igazi kalózhistóriákhoz kell, csak minden kicsit idézőjelbe tevődik: éppen ezért válnak nagyon emberivé és szerethetővé.

 

RB 69 800069

Írta: Nógrádi Gergely
Kiadás éve: 2014
Oldalszám: 104
Kötésmód: keménytábla

1.990.- 

Misu és a piros kenu

A csöpp bagolyfióka, Guszti messzire téved a családi fészektől. Misu megtalálja, és úgy dönt, visszaviszi a szüleihez. Az ám, de a fióka otthonát, a rejtélyes Bagolytanyát lehetetlenség száraz lábbal megközelíteni. Ezért aztán Misu és barátai, életükben először, elindulnak a folyón egy kenuval és persze Gusztival. Vajon sikerül-e eljutniuk a sűrű bozóttól ölelt, rejtélyes Bagolytanyára? A csodakosaras című könyv nagy sikerű szerzőpárosa,Nógrádi Gergely és Hajba László ezúttal a barátságról, az állatok iránti felelősségünkről, és az egyik legősibb és legkedveltebb sportról, az evezésről mesél a gyerekeknek.

 

RB 91 240150

Írta: Timothée De Fombelle
Kiadás éve: 2014
Oldalszám: 96
Kötésmód: Kartonált

1.990.- 

Ábrándok könyvtára

Az Ágról szakadt Tóbiás és a Vango szerzőjének új könyve az olvasás és a képzelet mindennel dacoló erejéről szól. Főhőse, Viktória életébe egyszer csak beköltöznek a regényhősök, és eldönthetetlenné válik, mi a regény, és mi a valóság. Fordulatos nyomozása során Viktóriának számos rejtélyt kell megoldania: hol bujkálnak a csejenek, hová tűnt a hangos falióra, és miért tesz a fejére édesapja indiánfejdíszt, ha munkába indul? Az Ábrándok könyvtára egy kis könyv a bennünk lakozó nagy könyvekről. Magyar nyelvű kiadását Timothée de Fombelle könyvszerető magyar barátainak ajánlotta, sorai a kötetekben is olvashatók.

 

4. kör

1. osztály: Ati repülni tanul (Cerkabella)
2. osztály: Az új barát (Csimota)
3. osztály: Kárókaresz és Angyalandi (Pagony)
4. osztály: Charlie és a csokigyár (Scolar)

RB 69 020051

Írta: Kiss Ottó
Illusztrálta: Hanga Réka
Kiadás éve: 2014
Oldalszám: 40
Kötésmód: keménytáblás, cérnafűzött

2.900.- 

Ati repülni tanul

Ati nagyon szeretne repülni. Álmában már sokszor előfordult, és a valóságban is majdnem felemelte őt a szél, de az valahogy mégsem volt az igazi. Lehet-e repülni egy esernyővel vagy egy papírsárkánnyal? És vajon mi köze van a padláson talált, pilótasapkás férfi fotójának Ati ábrándjaihoz és vágyaihoz? Nagyapa alakja rejtélyes módon kapcsolja össze múlt és jelen, álom és valóság történéseit, és Ati végül tényleg felszállhat! Hanga Réka szárnyaló tereket és álombeli dimenziókat teremtett Kiss Ottó új Ati történetéhez. Varázslatos mesekönyv született.

 

RB 69 030093

Írta: Evelien De Vlieger
Szerkesztette: Csányi Dóra
Illusztrálta: Wendy Panders
Kiadás éve: 2014
Oldalszám: 82
Kötésmód: cérnafűzött, keménytábla

2.490.- 

Az új barát

JÖN! JÖN! JÖN! Félix táborba megy, még pedig egy olyanba, ahol nem ismer senkit. Anya azt mondja, hogy majd lesz új barátja, összejö n az, csak meg kell dolgozni érte, de hogyan kell megdolgozni egy barátért... Könnyed és humoros történet zseniális illusztrációk kal, Alföldy Mari fordításában.

 

RB 69 070150

Írta: Pungor András
Illusztrálta: Takács Mari
Kiadás éve: 2014
Oldalszám: 102
Kötésmód: keménytáblás, cérnafűzött

2.890.- 

Kárókaresz és Angyalandi

Kezdetben egyetlen betű, egyetlen rajz sem volt ebben a könyvben. Csak a fel-feltámadó Szel futkosott a lapokon. Egy nap Angyalandi jelent meg mezítláb, tanácstalanul az egyik oldalon. Magányosnak érezte magát, elhagyatottnak. Rajzolt hát magának egy házat, hozzá kertet, ibolyaillatot. Nemsokára betoppant hozzá Karókaresz, a hóbortos királyfi, és vele jöttek a kócos mesék. Angyalandi a fiú valamennyi történetét beleírta, belerajzolta ebbe a könyvbe, hogy Karesznek ne legyen honvágya. Benépesedtek a lapok, tolongtak rajtuk a betűk, repkedett felettük a csodás varos, és megjelentek a könyvben Karókaresz barátai is. Egy nap azonban egy ijesztő valaki azt rikoltotta: Diós Csülök!, és mindenki azonnal felni kezdett. A Könyv Népe elindult, hogy megtalálja a félelmetes Izét, aki elrabolta a betűket és megijesztett mindenkit, és végül elrabolta Angyalandit is. Karókaresz ekkor szerelme megmentésére indul...

 

RB 69 810033

Írta: Roald Dahl
Kiadás éve: 2014
Oldalszám: 192
Kötésmód: puhatáblás

2.250.- 

Charlie és a csokigyár

A híres-neves csokigyárost, Willy Wonkát évek óta nem látta senki. Elrejtőzve tengeti életét. Munkásokat sem sürögnek-forognak csokodládégyára környékén – csokicsodái, édes cukorkái mégis varázslatosak. Aztán Wonka úr egy szép napon furcsa hírrel örvendezteti meg rajongóit: azok, akik valamelyik Wonka-csoki mellett meghívóra lelnek, ellátogathatnak a gyárába, mégpedig az ő személyes kalauzolásával járhatják azt körbe! A szegény családból származó kis Charlie mindössze évente egyszer, a szülinapján jut egy tábla csodás Wonka-csokoládéhoz – és csodák csodájára mégis bekerül az öt szerencsés kiválasztott közé, akikre Willy Wonka csokigyárában elképesztő kalandok várnak.

 


A 2013/14-es tanév listája


1. kör

1. osztály: Tatok Tatok (Magvető)
2. osztály: Szárnyak és paták (Kolibri)
3. osztály: Tündérbodár (Csimota)
4. osztály: A kőmajmok háza (Pagony)

RB 36 800030

Írta: Szabó T. Anna
Illusztrálta: Kárpáti Tibor
Kiadás éve: 2012
Oldalszám: 96
Kötésmód: kemény, cérnafűzött
Nézd meg, mit írtak róla a Könyvmutatványosok!

2.490.- 

Tatoktatok

Szabó T. Anna versei nyelvpörgető mondókák, pisszegő dalok, rímes tréfák és ritmikus rögtönzések. Az ünnepekről és a hétköznapokról, a családról és egyéb állatfajtákról szólnak, de vigyázat: a világ nem csupán kacagás és móka, mert ha felbukkannak a sámánok, a boszorkányok, a kalózok meg a vérnyulak, akkor aztán beindul a vadulás! Kárpáti Tibor összetéveszthetetlenül egyedi illusztrációi teszik még színesebbé a könyvet. 4-99 éves korig ajánljuk.

 

RB 69 030069

Írta: Domonyi Rita
Illusztrálta: Glaser Kati
Kiadás éve: 2013
Kötésmód: keménytáblás, cérnafűzött

2.590.- 

Tündérbodár

Tündérbodár és legjobb barátja, Devevér, úgy határoznak, hogy ezen a nyáron nem hajlandóak unatkozni. Ezért idén több héten át tartó fesztivált szerveznek, ami felbolygatja az erdő életét. Szórakoztató meseregény 6 éves kortól.

 

RB 69 840034

Írta: Finy Petra
Illusztrálta: Herbszt László
Kiadás éve: 2013
Oldalszám: 96
Kötésmód: keménytáblás, cérnafűzött

2.990.- 

Szárnyak és paták

Repülhet egy pegaur, ha túl rövidek a szárnyai? Hogyan segíthet egy cukorbeteg kisfiú és testvére a szerencsétlenül járt furcsa lényen? Glu és testvére, Glenda egy szép napon egy különös testvérpárral, Pegóval és Gigivel találkoznak, akiknek szárnyaik és patáik is vannak. Ők pegaurok. A testvérpár egyik tagja még a pegaurok között is furcsának számít, mert az átlagosnál sokkal kisebb szárnyai vannak és nem tud repülni. Pego azonban nem egy elveszett pegaur: különféle kalandokon és kihívásokon át, Glu találmánya segítségével végül megtanul repülni! A történet különlegessége, hogy az egyik szereplő, Glu, cukorbeteg.

 

RB 91 070084

Írta: Tasnádi István
Illusztrálta: Herbszt László
Oldalszám: 96
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

2.750.- 

A kőmajmok háza

Kornél tíz év körüli, asztmás fiú, egyedül él az anyjával egy pesti bérházban. Mivel sokszor felfoghatatlan tényekkel és érzelmekkel kell megküzdenie, mint amilyen például apja eltűnése, vagy saját kívülállása, hajlik arra, hogy a mesék erejével teremtse meg biztonságát. A nyári vakáció ideje alatt összeismerkedik Izával, aki mindig fantáziálsára kész, különös kislány, és sokkal színesebben látja a valóságot, mint amilyennek az mutatja magát. Az egy szuszra olvasható ifjúsági regényben minden részlet egy nagy kirakós darabja.

 

2. kör

1. osztály: Palkó (Csimota)
2. osztály: Ahány király, annyi mese (Manó)
3. osztály: Labirintó (Cerkabella)
4. osztály: Idődetektívek 1. Összeesküvés a Holtak Városában (Scolar)

RB 36 030082

Írta: Szegedi Katalin
Illusztrálta: Szegedi Katalin
Kiadás éve: 2013
Oldalszám: 32
Kötésmód: keménytáblás, cérnafűzött

2.200.- 

Palkó

Palkó, a mindig segítőkész kisfiú legjobb barátai a könyvek. Naphosszat olvasással tölti az idejét, és bár arra vágyik, hogy osztálytársai elfogadják, azok mégsem barátkoznak vele. Egy délután a játszótéren mégis barátra lel. Lenka örömmel rollerezik és rajzol vele. Játékuknak a közelgő vihar vet véget, de már mindketten tudják, hogy ezután mindennap várni fogják egymást.

 

RB 61 020034

Írta: Kertész Erzsi
Illusztrálta: Kasza Julianna
Kiadás éve: 2012
Oldalszám: 64
Kötésmód: Keménytábla
Nézd meg, mit írtak róla a Könyvmutatványosok!

2.500.- 

Labirintó

Létezik valahol egy vízi útvesztő: Labirintó. Titkát sokan próbálták már kifürkészni, de azok a kalandorok, akik nekivágtak hajóikkal a zegzugos csatornáknak, azóta sem tértek vissza a kikötővárosba. Hősünk, egy kissé elkényelmesedett királyfi, maga is szerencsét próbál: felcsap gondolásnak, vállalván, hogy utasokat szállít a szigetvilágban, s közben feltérképezi és meghódítja az ismeretlen vizeket. Csakhogy ez nem is olyan egyszerű!

 

RB 69 800047

Írta: Simon Réka Zsuzsanna
Illusztrálta: Gyöngyösi Adrienn
Kiadás éve: 2013
Oldalszám: 80
Kötésmód: keménytáblás, cérnafűzött
Nézd meg, mit írtak róla a Könyvmutatványosok!

2.490.- 

Ahány király, annyi mese

A mesékből ismert királyok többsége bölcs és öreg uralkodó, aki biztos kézzel irányítja birodalmát. Simon Réka Zsuzsanna királyai egészen mások, mindegyiküknek van valamilyen furcsa szokása, hóbortja. Hallottatok már például a hiphiphurrá királyról? Na és arról a királyról, aki mindent kékre festetett? Ugye, hogy nem! A kötetből megismerhetitek őket, sőt, azt is megtudhatjátok, hogy vajon talált-e megfelelő helyet rengeteg könyvének a könyvgyűjtő király, kivel csatázik az ellenség nélküli király vagy kell-e spenótot ennie egy uralkodónak. A tíz fordulatos, humoros mesét szeretettel ajánljuk az óvodás és kisiskolás korosztálynak.

 

RB 69 81005

Írta: Fabian Lenk
Illusztrálta: Almud Kunert
Kiadás éve: 2009
Oldalszám: 160
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

2.250.- 

Idődetektívek 1. - Összeesküvés a Holtak Városában

A regényes feldolgozás három bátor időutazó kalandjain keresztül a történelem fontos mozzanatait ismerteti meg a kiskamaszokkal. Kalandos utazás a múltba: a hiteles történelmi háttér, a történelmi tényeket rendszerező függelék és a szószedet segítségével az ifjú olvasók bátran hagyatkozhatnak rá még a tanórákon is. Az első kötetben Julian, Kim és Leon az ókori Egyiptomban felderít egy rejtélyes ügyet, és miközben a fáraónő életét igyekeznek megmenteni, rendkívül veszélyes helyzetekbe keverednek.

 

3. kör

1. osztály: Menjünk világgá! (Móra)
2. osztály: A láthatatlanná vált királyfi (Pongrác)
3. osztály: Kicsibácsi és Kicsinéni (meg az Imikém) (Pagony)
4. osztály: Farkastestvér (Ciceró)

RB 36 240044

Írta: Balázz Ágnes
Illusztrálta: Békés Rozi
Kiadás éve: 2012
Oldalszám: 48
Kötésmód: Keménytábla
Nézd meg, mit írtak róla a Könyvmutatványosok!

1.990.- 

Menjünk világgá!

Hajcihő egy mézeskalács-figura. Orra félrecsúszott, egyik szeme kicsit nagyobb a másiknál, szája ferde, és hiányzik egy gomb a kabátjáról. Marci nem adhat ilyen elfuserált ajándékot édesanyjának karácsonyra, ezért kihajítja Hajcihőt az ablakon. Így talál rá Borka, aki fölveszi a földről, s nyomban barátok lesznek. A mézeskalács-baba elkíséri a kislányt a tengerhez, és egy bohóc táskájába is bebújik, hogy a születésnapját ünneplő Borkát megnevettesse.

 

RB 36 820011

Írta: Károly Imre
Illusztrálta: Nagy Zita
Kiadás éve: 2012
Oldalszám: 64
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

2.700.- 

A láthatatlanná vált királyfi

Nem könnyű jó királyfinak lenni: először a Pokol urával akasztasz bajszot, aztán egy egész városnyi perlekedőt kell megbékítened, és ha ez még nem lenne elég, a szomszéd király is megtámadja az országodat. Az már csak hab a mesetortán, hogy – miután Belzebub láthatatlanná varázsolt – sárkányokkal és egy sereg ördögfiókával is meg kell küzdened. Szerencsére azonban akadnak segítőid: az öreg Submuloc, egy táltos és – nem utolsósorban – Koma, a hűséges eb.

 

4. kör

1. osztály: Ne bánts könyv (Vivandra)
2. osztály: Rázós kalandok (Móra)
3. osztály: Két egér kalandjai – állatok a múzeumban (Két Egér)
4. osztály: Kincses képeskönyv – Visegrád (Koinónia)

RB 61 080002

Írta: Pernilla Stalfelt
Illusztrálta: Pernilla Stalfelt
Kiadás éve: 2007
Oldalszám: 32
Kötésmód: kemény, cérnafűzött
Nézd meg, mit írtak róla a Könyvmutatványosok!

1.995.- 

Ne bánts! könyv

Tabuk nélkül, sok humorral, találóan szólnak ezek a könyvek olyan témákról, amelyek a gyerekeket hihetetlenül lenyűgözik. Aki szerelem, halál, erőszak, sőt kakilás ügyében mindent tud, és hebegés-habogás nélkül képes mindezt megosztani egy gyerekkel, nos, még az ilyen ember is tanulhat valamit Pernilla Stalfelt könyveiből.

 

RB 61 090001

Írta: Jánosi-Halász Rita, Entz Sarolta, Fekete-Horváth E
Illusztrálta: Branda László
Kiadás éve: 2008
Oldalszám: 72
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

2.300.- 

Két egér kalandjai 1. - Állatok a múzeumban

A Múzeumi Egér és unokatestvére éjszakánként a múzeum termeit járják. Képeket, szobrokat néznek, közben pedig a művészetről beszélgetnek. A „Két egér kalandjai", gyerekeknek szóló, művészettörténeti ismeretterjesztő sorozat.

 

RB 69 240049

Írta: Michael Ford
Illusztrálta: David Antram
Kiadás éve: 2012
Oldalszám: 32
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

1.990.- 

Rázós kalandok az ókori olimpián

A Rázós kalandok sorozat köteteiben az olvasó a történelem nem túl kellemes eseményeinek főszereplőjévé válik milliomosként, mamutvadászként, boszorkányként vagy épp űrhajósként. Jókat nevet a vicces rajzokon, álmélkodik az érdekességeken, hüledezik a szörnyűségek felett, s a végén felsóhajt: „Ó, de jó, hogy nem voltam ott!” A kötet a 2012-es londoni ötkarikás játékok apropóján jelent meg.

 

RB 69 290002

2.990.- 

Kincses Képeskönyv - Visegrád

A kiadvány az ezeréves fennállását ünneplő Visegrád várostörténetét mutatja be az őskortól napjainkig. Sőt, bepillantást nyújt a közeljövő terveibe is.

 


A 2012/13-as tanév listája


1. kör

1. osztály: Medve látogatója (Pongrác)
2. osztály: Domboninneni mesék (Móra)
3. osztály: A Virág utcai focibajnokság (Pagony)
4. osztály: Rév Fülöp (Kolibri)

RB 03 820009

Írta: Bonny Becker
Illusztrálta: Kady MacDonald Denton
Oldalszám: 56
Kötésmód: kemény, cérnafűzött
Nézd meg, mit írtak róla a Könyvmutatványosok!

2.700.- 

Medve látogatója

Medve teljesen biztos abban, hogy nem szereti a látogatókat. Ezt egy tábla is jelzi az ajtaján. Így amikor egy egér kopogtat nála, Medve elküldi. Ám amikor Medve a szekrényhez lép, hogy egy tálat vegyen elő – az egér ott van! Aprón, szürkén és ragyogó szemekkel.

 

RB 36 240011

Írta: Lackfi János
Illusztrálta: Molnár Jacqueline
Kiadás éve: 2013
Oldalszám: 72
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

2.490.- 

Domboninneni mesék

Lackfi János legújabb meseregénye a Domboninneni lakóparkról és különös lakóiról.

 

RB 61 840006

Írta: Jeney Zoltán
Kiadás éve: 2012
Oldalszám: 252
Kötésmód: Keménytábla
Nézd meg, mit írtak róla a Könyvmutatványosok!

3.490.- 

Rév Fülöp

Lovagregény. Balatóniában, a lovagok, fajszok és miabigyóiak földjén sötét idők járnak: Csobánc király és az egész birodalom segítségre szorul. Akarattya hercegnő tanácsait követve Rév Fülöp útra kel, és kezdetét veszi a kaland...

 

RB 69 070076

Írta: Dávid Ádám
Illusztrálta: Rubik Anna
Kiadás éve: 2011
Oldalszám: 104
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

2.590.- 

A Virág utcai focibajnokság

„Koppolni mindenki tud, punktum.” A Kovács családban senki sem egyszerű eset. Nagyi a női futball koronázatlan gólkirálynője és nyugalmazott edző; Apu rőtszakállú, hallgatag zeneszerző; Anyu az elsózott levesek és a pólókészítés szakértője; Gerda a gitártépés mestere és Small Paul-őrült; Milán bőgőmasina és csodakapus; Koppány pedig, nos, ő a világ legnagyobb koppolóművésze. Hétpettyes pillangót koppol, meg tejfogú tigrist, és Milán füzetét is összekoppolja, amivel jókora családi perpatvart okoz. Aztán a Virág utcai focibajnokság döntőjén koppolási mániája miatt baleset történik.

 

2. kör (fordítás)

1. osztály: Liza és Micsoda az iskolában (Vivandra)
2. osztály: Claude a városban (Manó Könyvek)
3. osztály: A kék bolygó (Koinónia)
4. osztály: Ütött az óra, Risto Rapper (Cerkabella)

RB 36 080004

Írta: Jean-Philippe Arrou-Vignod
Illusztrálta: Olivier Tallec
Oldalszám: 24
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

1.575.- 

Liza és Micsoda az iskolában

Liza iskolába megy. De barátját, Micsodát nem hagyhatja otthon! A kutyust a táskájába rejti a vonalzók, a balettcipő, a félig megrágott cukorkák és a füzetek közé. De Micsoda nem sokáig bújkál…

 

RB 61 020033

Írta: Sinikka & Tiina Nopola
Illusztrálta: Aino Havukainen & Sami Toivonen
Kiadás éve: 2012
Oldalszám: 96
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

2.500.- 

Ütött az óra, Risto Rapper

Risto Rapper egy tíz év körüli fiú, aki bohókás nagynénjével éppen új lakásba költözött. A fiú kedvenc időtöltése a dobolás és a rappelés. Az új környezetben a szomszédság megismerése és a beilleszkedés nem megy zökkenők nélkül, már csak azért sem, mert a házban nem mindenki örül Risto virtuóz dobszólóinak.

 

RB 61 800011

Írta: Alex T. Smith
Illusztrálta: Alex T. Smith
Kiadás éve: 2011
Oldalszám: 96
Kötésmód: puha, cérnafűzött
Nézd meg, mit írtak róla a Könyvmutatványosok!

1.290.- 

Claude a városban

Ime, itt van Claude! Ő aztán egy különleges kutya. Egy nap a városban kirándul, és ellátogat a múzeumba, ahol meghiúsít egy rablást, és ő lesz a nap hőse!

 

RB 69 290013

Írta: Andri Snaer Magnason
Illusztrálta: Kovács Katalin
Kiadás éve: 2011
Oldalszám: 120
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

2.400.- 

A kékbolygó története

A meseregény alaptörténete a bűnbeesés mítoszából táplálkozik, amellyel hallatlanul színes és izgalmas események sodrába lépünk. A kékbolygó története elnyerte az Izlandi Irodalmi Díjat, és emellett számos rangos nemzetközi irodalmi elismerésben részesült. Eddig 22 országban jelent meg, most először magyarul.

 

3. kör

1. osztály: Kistigris és Kismackó Panamában (Móra)
2. osztály: A világ összes kincse (Csimota)
3. osztály: Sárkány a lépcsőházban (Naphegy)
4. osztály: Trapiti (Magvető)

RB 36 060007

Írta: Nádori Lídia
Illusztrálta: Kun Fruzsina
Oldalszám: 80
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

2.490.- 

Sárkány a lépcsőházban

Jancsi egy átlagos óvodás a pesti belvárosból. Életének kisebb-nagyobb jelentőségű mozzanatait eleveníti meg a könyv, hét meséje. A történetek egy év eseményeit szedik csokorba Jancsi negyedik és ötödik születésnapja között. A finom, humoros részletekből a gyerek rengeteg olyan dolgot megtud a világról, az életről, a nagyvárosi létről, melyekre mi felnőttek már régen elfelejtettünk rácsodálkozni.

 

RB 69 030076

Írta: Bátky András
Illusztrálta: Rofusz Kinga
Kiadás éve: 2012
Oldalszám: 66
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

3.990.- 

A világ összes kincse. Jazz-mesejáték

Jazz-mesejáték. CD-melléklettel, a Sárik Péter Trió közreműködésével. A lemezen a könnyed jazzes háttérzenével kísért történet mellett 7 betétdal is szerepel. Nyughatatlan Micó valódi mesés körülmények között él az Üveghegy legtetején. Amikor kinyitja a ládát, amiről azt gondolja, hogy a papája kincseit rejti, azok szerterepülnek, így hát keresésükre indul. Hűséges kísérőjével, Rézcsőrűvel tett utazása során érti csak meg, hogy a papájának mi is jelenti a világ összes kincsét.

 

RB 69 80009

Írta: Darvasi László
Oldalszám: 306
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

2.990.- 

Trapiti

Egy szép napon fura kis manócska bukkan fel Kavicsváron, nem tudja, honnan és miért jött, csak azt, hogy Bánatos Olivértől, a magányos és szomorkás festőtől kell segítséget kérnie. Ő Trapiti. De ki tudja, mi az a Trapiti? És ki tudja, ki az a Trapiti? Mese a szeretet és a trapitizés erejéről.

 

4. kör (ismeretterjesztés)

1. osztály: Leon és a környezetvédelem (Csimota)
2. osztály: Formák a tubusból (Csimota)
3. osztály: Két egér sorozatból – Színek (Két Egér)
4. osztály: Nagyon zöld könyv (Pagony)

RB 36 030010

Írta: Jónás Tamás, László Noémi, Szabó T. Anna
Szerkesztette: Alföldi Róbert
Kiadás éve: 2004
Oldalszám: 44
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

2.700.- 

Formák a tubusból

Háromszög, kör és paralelogramma. Az egyszerűtől a bonyolultig. Tanuljuk meg a geometriai formák neveit, ismerjük fel őket és képzeljünk történeteket egy-egy alkotás mögé. Mozgassuk meg közösen a fantáziánkat és ha segítségre szorulunk olvassuk bátran a képehez íródott verseket, vajon az írók mit képzeltek a kortárs művek mögé.Jónás Tamás, László Noémi, Szabó T. Anna válogatta Alföldi Róbert

 

RB 36 030046

Írta: Annie Groovie
Illusztrálta: Annie Groovie
Kiadás éve: 2010
Oldalszám: 64
Kötésmód: puha, cérnafűzött
Nézd meg, mit írtak róla a Könyvmutatványosok!

2.250.- 

Leon és a környezetvédelem

30 apró jótanács, amit megfogadva mi is hozzájárulhatunk bolygónk védelméhez. Leon figurája képregényes, humoros formában szól gyerekekhez és szülőkhöz egyaránt.

 

RB 55 070062

Írta: Gévai Csilla
Illusztrálta: Gévai Csilla
Oldalszám: 80
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

3.500.- 

Nagyon zöld könyv

Ökológiai lábnyom, túlnépesedés, klímaváltozás, passzív ház – ilyen és ezek­hez hasonló fogalmakkal rendszeresen találkozunk mi, felnőttek, mert a Föld megóvása égető ügyünkké vált az utóbbi időben. Gévai Csilla Nagyon Zöld Könyve most a gyerekek számára is érthetővé, kézzelfoghatóvá teszi ezt a problémát. Komoly kérdésekről mesél okosan, érthetően és könnyedén, olyan képi és nyelvi leleménnyel, annyi humorral, hogy a legbonyolultabb kérdések is átláthatóvá, kezelhetővé válnak.

 

RB 61 090002

Írta: Jánosi-Halász Rita, Entz Sarolta, Fekete-Horváth E
Illusztrálta: Rubik Anna
Kiadás éve: 2008
Oldalszám: 72
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

2.380.- 

Két egér kalandjai 2. - Színek

A Múzeumi Egér és unokatestvére éjszakánként a múzeum termeit járják. Képeket, szobrokat néznek, közben pedig a művészetről beszélgetnek. A „Két egér kalandjai", gyerekeknek szóló, művészettörténeti ismeretterjesztő sorozat.

 

A 2011/12 tanév listája


1. kör

1. osztály: Friss tinta (Csimota/Pagony)
2. osztály: Lenka (Csimota)
3. osztály: József Egyiptomba megy (Gólem Színház Egyesület)
4. osztály: Helka (Betűtészta)

RB 36 030008

Illusztrálta: Takács Mari
Kiadás éve: 2005
Oldalszám: 160
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

3.490.- 

Friss tinta!

Szép Magyar Könyv Oklevél Díja 2006 Majd másfélszáz vers, tíz nagyobb ciklusra bontva. A hazai költők verseit tartalmazó antológia körképet ad a mai magyar gyermekirodalomról: olyan válogatás, amely a hagyományokat megőrizve, mégis mai – és talán ismerősebb – hangon szól szülőkhöz, pedagógusokhoz és gyerekekhez.

 

RB 36 030054

Írta: Szegedi Katalin
Illusztrálta: Szegedi Katalin
Kiadás éve: 2010
Oldalszám: 32
Kötésmód: keménytáblás, cérnafűzött
Nézd meg, mit írtak róla a Könyvmutatványosok!

2.200.- 

Lenka

Mese a barátságról. Egy dundi kislány, Lenka, egy napon elindul, hogy barátokat keressen magának, ám a gyerekek mind elutasítják és kicsúfolják. Vajon talál magának barátot?

 

RB 36 160002

Írta: Szokács Eszter
Illusztrálta: Szántói Krisztián
Kiadás éve: 2011
Oldalszám: 102
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

2.990.- 

József Egyiptomba megy

A Bibliai mesék-sorozat második kötete József történetét meséli el óvodás- és kisiskoláskorú gyerekek számára. A mesékben József életének fontosabb eseményei elevenednek meg a mai gyermekek nyelvéhez és gondolkodásmódjához igazított formában.

 

RB 69 890001

Írta: Nyulász Péter
Illusztrálta: Bohony Beatrix
Kiadás éve: 2011
Oldalszám: 308
Kötésmód: puha, cérnafűzött
Nézd meg, mit írtak róla a Könyvmutatványosok!

2.850.- 

Helka

Különös események zavarják meg a Balaton északi partjának nyugodt mindennapjait. A tihanyi Soktornyú Kastély népe ünnepre készül: Helka hercegkisasszony hamarosan hivatalosan is trónörökössé válik. Ám hősünk unja a felhajtást, elszökik inkább a tiltott rengetegbe szamócázni. Helka legendája a Balaton elfeledett mítoszai közé tartozik. A könyvet elolvasva késztetést érezhetsz Te is, hogy felfedezd a legendás helyszíneket, és ismerősként köszöntsd a Balaton tündérét, vagy a Bakony varázslóját, ha szembejön veled.

 

2. kör

1. osztály: Kerge ABC (Csimota)
2. osztály: Emberke színe (Csimota)
3. osztály: Csoda és Kósza körül a Föld (Pagony)
4. osztály: Kétbalkezes varázsló (Móra)

RB 36 030006

Írta: Szabó T. Anna, Tóth Krisztina, Varró Dániel
Szerkesztette: Csányi Dóra, Edinger Katalin
Illusztrálta: Paulovkin Boglárka
Kiadás éve: 2008
Oldalszám: 96
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

2.699.- 

Kerge ABC

Óvódás és kisiskolás gyerekeknek készült ábécéskönyv, melyben a létező, vagy kitalált állatok neveinek kezdőbetűi megegyeznek a magyar ábécé 44 betűjével. Minden állatot egy-egy négysoros mondóka mutat be: "Ez az állat itt a xinxis, / ugye csinos? Pedig nincs is. / De ő nem tudja, hogy nincsen - / jön és ugrál a kilincsen!" - JELENLEG NEM RENDELHETŐ

 

RB 61 070035

Írta: Czigány Zoltán
Illusztrálta: Baranyai (b) András
Kiadás éve: 2009
Oldalszám: 112
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

2.990.- 

Csoda és Kósza körül a Föld

Csoda és Kósza újabb kalandjai Velencében, Pekingben, Santorinin, Párizsban és Mogyoródon, sőt ezúttal Kósza még a sivatagba és az Északi-sarkkörre is eljut.

 

RB 68 030037

Írta: Böszörményi Gyula
Illusztrálta: Agócs Írisz
Kiadás éve: 2009
Oldalszám: 24
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

2.200.- 

Emberke színe

Mese az emberek teremtéséről, akik elsőre kissé unalmasra sikeredtek. Még szerencse, hogy nem fogyott ki teljesen a festékes tégely… A Tolerancia-sorozat történetei az emberiség születéséről, a hovatartozásról, az emberiség sokszínűségéről, a másságban rejlő értékekről, és ezek elfogadásáról szólnak. Mindezt pedig mesei környezetben, klasszikus motívumokkal az Óperencián is túl teszik.

 

RB 69 240022

Írta: Békés Pál
Illusztrálta: Sajdik Ferenc
Oldalszám: 146
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

2.390.- 

A kétbalkezes varázsló

Történetünk első helyszíne: a varázslóiskola, hőse Fitzhuber Dongó, a legügyetlenebb varázslótanonc, aki éppen a diplomájára vár. Meg is kapja, így varázslói oklevele birtokában kezdheti a pályát…egy lakótelepen, ahol mesék még nyomokban sem léteznek. Vagy mégis? Hősünk segítőtársával együtt hősiesen a mesék, azaz Első Badar király egykori mesebirodalmának nyomába szegődik, felkutatja a szétszórt udvartartást, és a király legkisebb lányát, a szépséges Lanolint.

 

3. kör (fordítás)

1. osztály: Ki az úr a háznál? (Pettson és Findusz-sorozat) (General Press)
2. osztály: Sári, Samu és a titkok (Cerkabella)
3. osztály: Lafkádió (Sik Kiadó)
4. osztály: Tisztaszívű Tamás titkos története (Móra)

RB 61 020012

Írta: Andrus Kivirahk
Oldalszám: 192
Kötésmód: puha, cérnafűzött
Nézd meg, mit írtak róla a Könyvmutatványosok!

1.980.- 

Sári Samu és a titkok

Samu óvodás, Sári pedig kisiskolás egy átlagos észt családban. Mindkettejüknek megvan a maga gondja: Samu rettentően szeretne horgászni menni apával, de a papa kétségbeesetten próbál kibújni a kötelezettségei alól. Sári életét a gonosz, megszállott matematikatanár keseríti meg. A hétköznapi élet kalandjai mellett a család minden tagjának van egy másik élete: egy titkos világa.

 

RB 68 030039

Írta: Shel Silverstein
Oldalszám: 108
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

1.700.- 

Lafkádió

A világhírű New Yorki író bűbájosan kedves és vicces regénye Lafkádióról az oroszlánról, aki egy szép nap megelégeli a vadászok ténykedéseit, és maga is puskát ragad. Megjelent Varró Dániel remek fordításában.

 

RB 69 240024

Írta: Ian Beck
Illusztrálta: Ian Beck
Kiadás éve: 2011
Oldalszám: 288
Kötésmód: kemény, cérnafűzött
Nézd meg, mit írtak róla a Könyvmutatványosok!

2.490.- 

Tisztaszívű Tamás titkos története

Tisztaszívű Tamás mesehős szeretne lenni, pontosan úgy, mint hat bátyja. Ők délcegek, bátrak, daliásak és erősek, de Tamás úgy érzi, belőle hiányzik a bátorság. A Mesehivatal pedig gyáva fickóknak nem ad megbízást arra, hogy a megkezdett mesét befejezzék. Ám ekkor különös dolog történik a hat idősebb Tisztaszívű fiúval. Mindegyik eltűnik a saját meséjéből, így aztán Hófehérke tovább alszik, Hamupipőke pedig szomorúan várakozik fél pár üvegcipellőjében. Tamás, a mesehősinas bátyái keresésére indul, hogy a mesék jó véget érhessenek. Honnan merít kellő bátorságot a hőstettekhez?

 

4. kör (ismeretterjesztés)

1. osztály: Leon és az illemszabályok (Csimota)
2. osztály: Leon és a környezetvédelem (Csimota)
3. osztály: Két egér sorozat – Különös lények (Két Egér)
4. osztály: Jogod van (Csimota)

RB 36 030046

Írta: Annie Groovie
Illusztrálta: Annie Groovie
Kiadás éve: 2010
Oldalszám: 64
Kötésmód: puha, cérnafűzött
Nézd meg, mit írtak róla a Könyvmutatványosok!

2.250.- 

Leon és a környezetvédelem

30 apró jótanács, amit megfogadva mi is hozzájárulhatunk bolygónk védelméhez. Leon figurája képregényes, humoros formában szól gyerekekhez és szülőkhöz egyaránt.

 

RB 36 030047

Írta: Annie Groovie
Illusztrálta: Annie Groovie
Kiadás éve: 2010
Oldalszám: 64
Kötésmód: puha, cérnafűzött
Nézd meg, mit írtak róla a Könyvmutatványosok!

2.250.- 

Leon és az illemszabályok

Biztosan mondták már neked, hogy tessék megköszönni, meg hogy add szépen át a helyed a buszon, vagy hogy ne beszélj teli szájjal. Csupa apróság, mégis milyen fontosak! Leon ezúttal is sok sok humorral ad hasznos tanácsokat az együttéléshez.

 

RB 61 030011

Írta: Pőcz Borbála, Csányi Dóra
Illusztrálta: Kárpáti Tibor
Kiadás éve: 2008
Oldalszám: 76
Kötésmód: puha, cérnafűzött
Nézd meg, mit írtak róla a Könyvmutatványosok!

2.200.- 

Jogod van

A XXI. század első emberi jogi egyezménye a fogyatékkal élő gyerekek jogairól, közérthető formában, rengeteg humoros illusztrációval. A könyv fontos eszköze lehet annak, hogy a tizenéves korosztály is megértse mások különbözőségét, elfogadja egyenlő jogaikat és segítse beilleszkedésüket társadalmunkba.

 

RB 61 090003

Írta: Jánosi-Halász Rita, Entz Sarolta, Fekete-Horváth E
Illusztrálta: Rubik Anna
Kiadás éve: 2009
Oldalszám: 76
Kötésmód: kemény, cérnafűzött

2.490.- 

Két egér kalandjai 3. - Különös lények

A két Egér kalandjai sorozat harmadik kötete a sárkányok, angyalok (sőt arkangyalok), ördögök, lidércek, griffek, faunok, kentaurok és nem utolsó sorban egyszarvúak világát mutatja be. A Múzeumi Egér és unokatestvére elsősorban a görög-római és zsidó-keresztény kultúrkör különös lényei társaságába kalauzolja a gyerekeket (némi kitekintéssel a Távol-Kelet, illetve a modern mitológiák irányába).