Interjú Nyulas Ágnessel, a Cerkabella Kiadó főszerkesztőjével


Játékunk 1. fordulójában résztvevő másodikosok és a 3. körben az elsősök már megismerkedhettek a Pate szupertitkos blogja, valamint Kiskobold és a szőrös idegen szereplőivel. Az említett könyvek a Cerkabella Kiadó gondozásában jelentek meg, ezért a kiadó főszerkesztőjét, Nyulas Ágnest kértük meg, meséljen nekünk pár szót kedvenc karaktereiről, a történetről, és arról, miért jó Olvasóklub játékosnak lenni!

nyulas_agnes

Nyulas Ágnes, a Cerkabella Kiadó főszerkesztője

El tudod pár mondatban mondani, miről szólnak a könyvek?

Pate szupertitkos blogja
Pate egy 8 éves kisfiú, aki úgy dönt, hogy nyári élményeit titkos feljegyzésekben örökíti meg. Téma adódik bőven, hiszen Pate körül a leghétköznapibb dolgok is képesek váratlan fordulatot venni, ráadásul a nyári szünetben látogatóba érkezik a régen látott nagybácsi, akit Pate először madárnak hisz, később viszont néhány fagyi ellenében átmenetileg a pótapjává is fogad… Kezdő olvasóknak kiváló olvasmány. Humoros, izgalmas.

640_RB 69 020078

Kiskobold és a szőrös idegen
A kötetben három mese szerepel. Kiskobold, és titokzatos, szőrös barátja, Tigo (akiről nem tudni, pontosan, hogy milyen lény, csak például azt, hogy már nagyon sokfelé járt a világban és imád enni) szerethető, kedves, bájosan esetlen figurák, akik a sok vicces esemény után mindig megnyugvást és boldogságot találnak.

640_RB 69 020074


Ismerted a Kaméleon Olvasóklubot korábban is? Mi a véleményed róla?

Igen, a kezdetektől fogva nyomon követem a Kaméleont, és nagyon drukkolok, hogy minél több gyerekhez eljuttassa az olvasás örömét.

Mi az üzeneted az Olvasóklub játékosainak?

Timo Parvela sorait idézem: „Mindig szükségünk lesz mesékre. Mesék nélkül olyanok lennénk, mint a gazdáik által otthon hagyott kutyák, akik ott ülnek a zárt ajtó mögött és nem értik, hogy mi van az ajtó másik oldalán. A világ véget ér az ajtónál, mert a kutyáknak nincsenek meséik. Nekünk, embereknek az ajtó másik fele Narnia.”

Szóljon hozzá most!

Interjú Illés Andreával, a Scolar Kiadó főszerkesztőjével


Idei Olvasóklub játékunk lassan a végéhez érkezik, a 4. forduló során az elsősök a Scolar Kiadó gondozásában megjelent Katarína Kerekesová – Katarína Moláková – Alexandra Salmela Mimi és Liza kötetéhez kapcsolódóan oldhatnak meg feladatokat. Interjúnkban Illés Andreát, a Scolar Kiadó főszerkesztőjét kérdeztük a Mimi és Lizáról.

illes_andi_KICSI

Illés Andrea, a Scolar Kiadó főszerkesztője

El tudod pár mondatban mondani, miről szól a könyv?

Hát miről másról, mint a legfontosabbról: a barátságról. Mimi, a vak kislány összebarátkozik új szomszédjával, a cserfes (és látó) Lizával. A két kislány rengeteg szuper kalandot él át együtt, melyek során kiderül, hogy Mimi látássérülése új, addig ismeretlen világokba nyit kaput. Mimi ugyanis sokkal élesebben „lát” a kezével, a fülével és érzékeny szívével, mint Liza a szemével. Így találják meg a láthatatlanná vált piros halat, így űzik ki Dalos Melánia torkából Vitamin Ügynök segítségével a vírust, és így szerzik meg az árnyékfa magját Zöld bácsitól. És a könyv végére így kapnak ajándékba igazi testvért…

Ki a kedvenc karaktered a könyvből?

Ha már a Kaméleonnál tartunk… A szomorú frottírkrokodil a kedvencem, akinek potyognak a krokodilkönnyei, mert tőle mindenki fél, és senki sem akar vele barátkozni…


Ismerted a Kaméleon Olvasóklubot korábban is? Mi a véleményed róla?

Igen, ismertem. Nagyszerű!

Mi az üzeneted az Olvasóklub játékosainak?
Minden egyes könyv egy új világ. Ismerj meg minél több világot!

A Kaméleon Olvasóklubról bővebben a www.konyvkozosseg.hu/olvasoklub oldalon olvashattok.

Szóljon hozzá most!

Interjú Kovács Eszterrel, a Pagony Kiadó főszerkesztőjével


Játékunk 3. fordulójában résztvevő negyedikesek és a 2. kör harmadikosok már megismerkedhettek a Nyár, nagyi, net, valamint Bence és a Türkiz Nabu szereplőivel. Az említett könyvek a Pagony Kiadó gondozásában jelentek meg 2016-ban, ezért a kiadó főszerkesztőjét, Kovács Esztert kértük meg, meséljen nekünk pár szót kedvenc karaktereiről, a történetről, és arról, miért jó Olvasóklub játékosnak lenni!

Foto:cultura.hu

Kovács Eszter a Pagony Kiadó főszerkesztője (Fotó: cultura.hu)

El tudod pár mondatban mondani, miről szólnak a könyvek?

Nyár, nagyi, net: Berci imád számítógépezni – csak sajnos nem mindig hagyják. A nyári szünetet – mivel sem táborba, sem nyelvtanfolyamra nem hajlandó menni – vidéken, a nagymamájánál tölti. Képzelhetitek, hogy meglepődik, amikor kiderül, hogy a nagyinak sokkal jobb tabletje van, mint neki, és egyáltalán nem haragszik a számítógépezésért. Kiderül, hogy a számítógép és az internet mennyi mindenre használható – és persze az is, hogy néha az is jó, ha éppen mégsem számítógépezünk…

Bence és a türkiz Nabu: Bence átlagos harmadikos fiú (pont, mint a Nyár, nagyi, net Bercije), és van (illetve volt) egy szuperhős figurája, Nabu. Bence legfőbb ellensége, a hatodikos Nagy Pelva ugyanis elvette Bencétől Nabut – a könyv arról szól, hogyan sikerül Nabut visszaszerezni. Bence, és a legjobb barátja, Rigl Zoli rögtön három tervet is kieszelnek, ebből a madárpókos kókuszgolyó tetszik nekik a legjobban… Izgalmas és nagyon vicces könyv barátságról, bátorságról – de nagy szerepe lesz egy Lionel nevű csótánynak is!

Ki a kedvenc karaktered a két könyvből?

Nyár, nagyi, net: természetesen nagyi. Bárcsak minden felnőtt ennyire értene a számítógépekhez – de legfőképp a gyerekekhez.

Bence és a türkiz Nabu: nekem a főszereplő Bence maga nagyon szimpatikus, úgy éreztem, hogy annyira igazi, annyira valóságos gyerek, mintha a fiam osztálytársa lenne. De a legtöbbet persze a tanítónőn, Kornus nénin nevettem – nekem is volt ilyen tanárnőm, sajnos. Kornus nénin nyugodtan nevethetünk, nekünk nem fog fekete pontot adni!

Ismerted a Kaméleon Olvasóklubot korábban is? Mi a véleményed róla?

Mi, mint Pagony, kezdetektől fogva ismerjük a Kaméleont – örülünk, hogy van, és örülünk, hogy a könyveinkkel mi is részt vehetünk benne!

Mi az üzeneted az Olvasóklub játékosainak?

Örülök, hogy szerettek olvasni, mert olvasni nem feladat, nem kötelesség, hanem felfedezés, szórakozás, kiszakadás a mindennapokból, és ezt ti már tudjátok.

A Kaméleon Olvasóklubról bővebben a www.konyvkozosseg.hu/olvasoklub oldalon olvashattok.

Címke: , , , | Szóljon hozzá most!

Nyitvatartás


Kedves Partnereink!

Irodánk az alábbi napokon van nyitva:
Kedd: 09:00-14:00
Csütörtök: 09:00-14:00

FONTOS! 2017-TŐL ÚJ HELYRE KÖLTÖZTÜNK, A FERENC KÖRÚT ÉS A TŰZOLTÓ UTCA SARKÁRA, ÚJ CÍMÜNK: 1094 TŰZOLTÓ UTCA 1/B.


Megközelítés autóval:
A József körút felől (Forduljon jobbra, a következő útra:

A Ferenc körút felől (A Ferenc körútról jobbra kell kanyarodni az Üllői útra, az első utcánál jobbra a Liliom utcába, majd szintén jobbra a Tűzoltó utca következik, az irodánk bal oldalon található.) KLIKK A LINKRE GOOGLE ÚTVONALHOZ

A parkolásért fizetni kell. További parkolási lehetőségek: a közeli Aldiban (vásárlás esetén 1 óra ingyenes), vagy a Liliom utcai parkolóházban (280 Ft/óra).

Valtinyi Lídia
Telefonszám: +36.306 364 702
lido@csimota.hu

Szóljon hozzá most!

Ünnepi nyitvatartás


Kedves Partnereink!

Az ünnepek előtt az alábbi napokon leszünk még nyitva:

2016. december 13. (kedd) 9:00-14:00
2016. december 14. (szerda) 9:00-14:00
2016. december 15. (csütörtök) 9:00-14:00


2016. december 18. (vasárnap) éjfélig lehet online rendeléseket leadni!!! Az időben beérkezett megrendeléseket 20-án, kedden, fogjuk a futárnak átadni!!!

2016. december 19. (hétfő) 9:00-14:00
2016. december 20. (kedd) 9:00-14:00
2016. december 21. (szerda) 9:00-14:00

1062 Budapest Székely Bertalan u. 5. fszt. 5
66-os kapucsengő. A parkolásért fizetni kell.
Valtinyi Lídia
Telefonszám: +36.306 364 702
lido@csimota.hu

Irodánk 2016. december 22. és 2017. január 16. között zárva lesz, az első nyitva tartási nap 2017. január 17. kedden.

FONTOS! 2017-TŐL ÚJ HELYRE KÖLTÖZÜNK, A FERENC KÖRÚT ÉS A TŰZOLTÓ UTCA SARKÁRA, ÚJ CÍMÜNK: 1094 TŰZOLTÓ UTCA 1/B.

Ebben az időszakban az online megrendeléseket sem tudjuk fogadni, megértésüket és türelmüket köszönjük!

Ezúton szeretnénk kellemes ünnepeket és boldog új évet kívánni! Találkozunk 2017-ben!

Szóljon hozzá most!

Húsvéti nyitvatartás


Kedves Partnereink!

Irodánk 2016. március 29-én (kedden) zárva lesz, az első nyitvatartási nap 2016. március 31-én (csütörtökön).
Ebben az időszakban az online megrendeléseket sem tudjuk fogadni, megértésüket és türelmüket köszönjük!

Ezúton szeretnénk kellemes húsvéti ünnepeket kívánni!

13_nyul

Szóljon hozzá most!

Új Kaméleon Könyvközösség logó


2016-ban megújult a Kaméleon Könyvközösség, amelyet Nagy Norbert grafikusművész (a nagy sikerű Milyen madár című verseskötet illusztrátora) tervezett. Fogadjátok szeretettel!
(Letöltéshez: jobb klikk és kép mentése másként!)

konyvkozosseg_logo_web

Szóljon hozzá most!

Ünnepi nyitvatartás


Kedves Partnereink!

Az ünnepek előtt az alábbi napokon leszünk még nyitva:

2015. december 15. (kedd) 9:00-14:00
2015. december 16. (szerda) 9:00-14:00
2015. december 17. (csütörtök) 9:00-14:00
2015. december 21. (hétfő) 9:00-14:00

Irodánk 2015. december 22. és 2016. január 11. között zárva lesz, az első nyitva tartási nap 2016. január 12. kedden.
Ebben az időszakban az online megrendeléseket sem tudjuk fogadni, megértésüket és türelmüket köszönjük!

Ezúton szeretnénk kellemes ünnepeket és boldog új évet kívánni! Találkozunk 2016-ban!

Címke: | Szóljon hozzá most!

Interjú Molnár Katával, az Olvasóklub új munkatársával


A Kaméleon Olvasóklub csapatát 2015 júliusától Molnár Kata segíti, aki a közösségi médiában való jelenlétünkért felel, vele olvashattok most egy rövid interjút.

Kérlek, pár szóban mutatkozz be az olvasóknak, mit érdemes tudni rólad?

Budapesten élek, két kislányom van, Anna két éves, Lili pedig nyolc, ő most kezdi a harmadik osztályt. Marketingkommunikációval foglalkozom egy szoftverfejlesztő cégnél, az eredeti végzettségem bölcsész, az ELTE skandinavisztika szakán végeztem. Hiszek az irodalom varázserejében, a jó könyvek a legnehezebb időszakokon is át tudnak segíteni. Jelenleg Annával vagyok GYES-en, aki most már hetente több napot is bölcsődében tölt, így olyan, kötetlenül végezhető feladatot kerestem, ami kapcsolódik a könyvekhez és a gyerekekhez. Egy barátnőm ajánlására kerültem kapcsolatba a Csimota Könyvkiadóval, ahol bekapcsolódtam az Olvasóklub munkájába. A Csimota azért is nagyon szimpatikus kiadó számomra, mert nemcsak vizuálisan rendkívül igényes, hanem bátran nyúl kényesebb témákhoz is (emberi jogok, alkoholizmus, betegség, gyász, stb). Feladatomnak érzem olyan emberek/helyek bemutatását, akik/ahol valami igényes és jó dolgot hoztak létre, személyes blogom (aranynapok.blogspot.hu) írásánál is ez a cél vezérel.

molnarkata kok

Molnár Kata

Milyen könyveket szoktál olvasni a gyerekeidnek?

Nálunk mindenki elég nagy könyvmoly a családban, egyszerre több könyvet is olvasunk és szerintem több ezer kötetünk van. Egyébként volt egy időszak, amikor inkább zavart, hogy a lakásunkat teljesen eluralták a könyvek, mert nagyon nehéz volt rendet tartani, de ma már inkább szórakoztat, hogy havonta több tucat könyvet hordunk haza… bár őszintén szólva már elgondolkodtunk azon, hogy egyszer külön könyvtárszobánk lesz, vagy esetleg külön lakásunk csak a könyveknek.
Mindkét gyereknek rengeteget olvasunk, előfordul, hogy naponta több tucat mesét is (az aktuális kedvencek a Kisvakond-, Boribon-, Kippkopp-, Tesz-vesz város sorozatok, a Kerekítő mondókázós és a Bárány altató című számolós könyvek, de sok képeskönyvet rendelünk külföldről is). Szerencsére a nagyobbik lányunk már egyedül is olvas, főleg lovas témában… Törekszünk rá, hogy vizuálisan is igényes műveket vigyünk haza és adjunk a gyerekeknek, de azért a kevésbé szép könyveket sem tépjük ki a kezükből… Szeretjük a vicces könyveket, most éppen az Emília és az angyal, akit Körmöczi Györgynek hívnak címűt olvassuk Kolozsi Angélától. Nemrég vittem haza Kollár Árpád Milyen madár című könyvét, amit már kézbe venni is egy élmény, a rajzok és a kivitelezés miatt, és azt tapasztaltam, hogy a gyerekek nagyon is vevők a komolyabb témákra is. Lili nagyon szereti a Móra-klasszikusok közül Bálint Ágnes vagy Janikovszky Éva műveit, és egyedül legutóbb Nádori Lídia könyvét, a Sárkány a lépcsőházban-t olvasta el. Egyébként ez volt nekik a kötelező olvasmány a nyári szünetre – szerencsére haladó szellemű iskolába jár, ahol támogatják, hogy már az alsós gyerekek is igényes kortárs irodalmat olvassanak.

Miért tartod fontosnak és érdekesnek a Kaméleon Olvasóklubot?

Azért, mert ez egy szuper lehetőség, hogy teljesítsünk egy kihívást. Az Olvasóklubban nagyjából egy könyv áráért – amit egyébként év végén meg is kapunk, ha mind a négy feladatlapot megoldjuk – házhoz jön a válogatott kortárs irodalom, beleolvashatunk a legújabb és legszínvonalasabb hazai könyvekbe és az év során nagyjából egyenletesen elosztva, vicces feladatokkal, játékos és élvezetes formában fejleszthetjük a gyerekek szókincsét és szövegértését, ami a nyelvtanulástól kezdve a világban való magabiztosabb tájékozódásig mindenhol óriási előnyt jelent. Ami még nem elhanyagolható, az a játék csapatépítő jellege, akár az osztályban, akár kisebb csapatban vagy a családon belül indítjuk a gyerekeket.

Milyen újdonságokkal találkozhatnak a résztvevők ettől a tanévtől?

Idéntől minden játékos 25% kedvezménnyel vásárolhatja meg a Könyvközösség kínálatában található könyveket (2015. október 9-től 2016. június 30-ig, ehhez a megrendeléskor meg kell adni az alábbi kódot: KOK + játékos neve); mostantól lehet bankkártyával is fizetni a játékban való részvételért; akik szülőként regisztrálnak, nyomon követhetik az oldalon a gyerekük pontjait és az aktuális feladatlap postázásának időpontját; azok, akik 10 fő felett vállalják a szervezést, 25%-os kedvezménnyel vásárolhatnak a Könyvközösség kínálatából (2015. október 9-től 2016. június 30-ig, ehhez a megrendeléskor meg kell adni az alábbi kódot: KOK + szervező neve); azok, akik 10 fő felett vállalják a szervezést és maguk javítanak, 25%-os kedvezménnyel vásárolhatnak a Könyvközösség kínálatából (2015. október 9-től 2016. június 30-ig, ehhez a megrendeléskor meg kell adni az alábbi kódot: KOK + szervező neve), továbbá 10% jutalékot kapnak minden játékos után amit kedvezményesen vásárolhatnak le a Könyvközösségnél.

Címke: , , | Szóljon hozzá most!

Nyári nyitva tartás


Júniusi nyitva tartás
Júniusban zárva leszünk, kivéve június 11-én (csütörtökön) 9:00-től 14:00-ig.

Nyári nyitva tartás:
Július 7-től augusztus 25-ig csak keddenként leszünk nyitva 9:00-től 14:00-ig. Előzetes egyeztetés alapján!

Jó pihenést és olvasást kívánunk mindenkinek!

1062 Budapest Székely Bertalan u. 5. fszt. 5
66-os kapucsengő. A parkolásért fizetni kell.

Valtinyi Lídia
Telefonszám: +36.306 364 702
lido@csimota.hu

Könyvközösség Iroda

 

Szóljon hozzá most!