Visszajelzések a Kaméleon Olvasóklub idei játékáról


„Az elmúlt tanévben vettünk részt először második osztályos kisfiammal a Kaméleon Olvasóklub játékában. Kisfiam igazi digitális gyerek egy nagyváros közepén. Számára már önmagában az is különleges élményt jelentett, hogy a Kaméleontól nem e-mailt, hanem személyre szóló, IGAZI, ’3D-s ’ levelet kapott. A borítékban pedig a játékos feladatok mellett mindig valami kedves meglepetésre is bukkanhatott. A játéklapok formai és tartalmi kivitelezése minden várakozást felülmúlóan igényes, magas színvonalú, gyerekbarát. Kisfiam megszólítva érezte magát: értette a feladványokat, szívesen kutatgatta, keresgélte hozzá a válaszokat, izgalmasak voltak számára, életkorilag, érdeklődését tekintve is telitalálatnak bizonyultak. Szülőként jó volt látnom, hogy ilyen értelmes elfoglaltság kíséri végig a tanévét. Szívesen segítettem az osztálytársát is, aki szintén nagyon lelkesen játszott végig minden fordulót! A játék jutalmául kapott könyv pedig remek balaton-parti olvasmánynak bizonyult!
Köszönjük szépen, hogy részesei lehettünk a Kaméleon Olvasóklub játékának! Várjuk a folytatást!”

Sándor Krisztina

„Ezúton szeretném megköszönni a gyerekek nevében is megkapott jutalomkönyveket.
Köszönjük a munkátokat, hogy mindig új és új feladatokat találtok ki a gyerekeknek, hogy megszeressék az olvasást. További kellemes nyarat, jó pihenést kívánunk!”

Koczka Ági és az algyői iskola „kaméleonos” gyerekei

„Szeretném kifejezni köszönetemet azért, hogy az osztályom ebben a tanévben ilyen különleges feltételekkel vehetett részt az olvasóklubban. Mindannyiuknak épülésére szolgált!
Köszönjük szépen az ajándék könyveket – az utóbbiakat és a „meglepi-csomagot” is!
Tanulmányaikban gyenge gyerkőceimet igyekeztem minden lehetséges területen motiválni a versengésre – és így persze a plusz munkára is.
Arra a napra, amikor a könyveiket is megkapták, arra kértem őket, hogy minden oklevelet hozzanak el, amit az éven kaptak. Erről készült a fotó, köszönetül Önöknek is!”

Ducsai Tiborné

Szóljon hozzá most!

Interjú Tsík Sándorral, a Csimota Kiadó szerkesztőjével


A játékunk 1. fordulójában résztvevő harmadikosok megismerkedhettek Kollár Árpád A Völgy, írta Tárkony című kötetével. Az említett könyv a Csimota Kiadó gondozásában jelent meg, ezért az egyik szerkesztőt, Tsík Sándort kértük meg, meséljen nekünk pár szóban kedvenc karaktereiről, a történetről, és arról, miért jó Olvasóklub játékosnak lenni!

El tudod pár mondatban mondani, miről szól a könyv?

A Völgy, írta Tárkony Kollár Árpád és Nagy Norbert második közös könyve. A főhős, Tárkony, a világ legszerethetőbb nemköltő költője, aki állandóan nyafog, nyűgös, nyöszörög, nyögdécsel, mindig van valami baja: hol túl szikkadt a zsömle, hol nem akaródzik neki felkelni, hol éppen kiderül róla, hogy nem világhírű költő. A történet a Völgyben játszódik, ahol Tárkony él a barátaival, akik nagyon szeretik, például: Csücsök, akivel a világon a legeslegjobban lehet unatkozni, Oregán, aki képtelen száz palacsintánál kevesebbet sütni, Lajos, a mindenes, aki szerint gumipókkal, postásgumival és szigetelőszalaggal mindent meg lehet javítani. De hogy hol is van ez a titokzatos Völgy? Nincs is olyan messze. Csak tíz, legfeljebb száz vagy ezer napra a Nagy Büdös Semmi közepén kígyózó Vonaltól.

Ki a kedvenc karaktered a könyvből?

A Tündér, aki nem egy igazi, megszokott tündér. Mert egyszerre férfi(?) és nő(?) is, lusta és hasznos is, kedves és goromba is, de ha nagy baj van, akkor mindig kisegíti a Völgy lakóit. Vele először az Egyszervolt… Meseantológiában találkozhattak az olvasók A Pocséktündér című mesében. Érdemes azt is elolvasni, mert ott még többet meg lehet tudni róla.

Melyik a kedvenc illusztrációd a könyvből?

Nagyon szeretem Nagy Norbert képeit, mert a Milyen madár után ismét egy nagyon izgalmas vizuális világot teremtett meg, amely egyszerre humoros, szerethető és vagány. Kedvelem a szikkadt zsömlét, ez is a képernyőképem a munkahelyi gépemen, de a legjobban az utolsó képet szeretem a könyvből, amelyiken a Tündér gubbaszt a templomtornyon. Ez egy kicsit letisztultabb technikával készült, nagyon remélem, hogy egyszer láthatjuk majd egy új Csimotás könyv oldalain ezt a megközelítést is.

Mi az üzeneted az Olvasóklub játékosainak?

Olvasni a legeslegeslegjobb dolog az életben, ha ez nem is teljesen igaz, nálam a TOP5-ben biztosan benne van. Az Olvasóklubbal én azért szeretnék játszani, mert mindig újabb és újabb izgalmas történeteket lehet megismerni, a feladatok pedig játékosan megtanítanak értően olvasni. Emlékszem, amikor kicsi voltam utáltam a paradicsomot, egyszer még az erkélyről is kidobtam, de aztán megkóstoltam újra, és utána már nagyon megszerettem. Ilyen az olvasás is, bele kell harapni és utána élvezni az ízeit.

Címke: , , , | Szóljon hozzá most!

Rajzold le, amit a legjobban szeretsz az iskolában


Szóljon hozzá most!

Interjú Balázs Eszterrel, a Kolibri Kiadó főszerkesztőjével


A játékunk 4. fordulójában résztvevő másodikos már megismerkedhettek Lakatos István A mosómedve, aki ki akarta mosni a világot című kötetével. Az említett könyv a Kolibri Kiadó gondozásában jelent meg, ezért a főszerkesztőt, Balázs Esztert kértük meg, meséljen nekünk pár szóban kedvenc karaktereiről, a történetről, és arról, miért jó Olvasóklub játékosnak lenni!

Balázs Eszter, a Kolibri Kiadó főszerkesztője

 

El tudod pár mondatban mondani, miről szól a könyv?

Szívesen, de akkor mindenki kapaszkodjon meg, mert űrcsata is lesz benne! A Földet megtámadják a mosómedvék, hogy kimossák Mángorló nevű mosógép-anyahajójukkal, mert túl koszosnak találják. De a fölött az apróság fölött elegánsan átsiklanak, hogy ez az itt élő emberek életébe kerülne… Nikola Tesla, a rettentően hiú feltaláló, Emma a szemtelen és talpraesett lány, Barnabás, a folyton okoskodó, apró növésű fiú barátaik segítségével próbálják megakadályozni a véget. Tesla felébreszti a klónjait, de sajnos jönnek a múmiák is, a Hold leesik a Földre, és csak egy mindent eldöntő űrcsata és egy galaktikus időugrás mentheti meg a világot a pusztulástól…

Ki a kedvenc karaktered a könyvből?

Nehéz választani… A bosszantóan öntelt, egyszerre szánalomra méltó és zseniális Tesla? Elvis csontváza, aki nemcsak önfeláldozó barát, de remek táncos is? Vagy Lőrinc, a mindig megoldásra kész tengerimalac, aki minden kötetben csak egyszer szólal meg..? Nem, azt hiszem, mégis inkább Emma a kedvencem, mert jószívű, okos és vagány – amilyen kislány koromban mindig is lenni szerettem volna.

Ismerted a Kaméleon Olvasóklubot korábban is? Mi a véleményed róla?

A kezdetektől fogva örömmel figyeltem az Olvasóklub munkáját, és az olvasásnépszerűsítési módszerük iránti rajongásom már a gyerekeim iskolájára is átragadt. Így most már nem csak lelkes szülőként és kiadóként, de csoportszervezőként is támogatom a tevékenységüket. A céljaink abszolút közösek, és együtt sokkal könnyebb el is érni.

Mi az üzeneted az Olvasóklub játékosainak?

Az emberi élet egyik legcsodálatosabb adománya, hogy egyszerre több életünk is lehet… Ehhez nem kell mást tenni, mint kinyitni egy apró, kézhez álló tárgyat, és elmerülni a benne felépített, az idő és tér adta korlátokra fittyet hányó világba. Ott bármit átélhetünk, megtehetünk, kipróbálhatunk. Erre semmilyen más élőlény nem képes a Földön az emberen kívül. Kár lenne nem kihasználni ezt a lehetőséget, nem? 🙂

Szóljon hozzá most!

Interjú Németh Lucával, a Kolibri Kiadó PR felelősével


A játékunk 1. fordulójában résztvevő elsősök már megismerkedhettek Otfried Preussler A kis boszorka című kötetével. Az említett könyv a Kolibri Kiadó gondozásában jelent meg, ezért a PR és Marketing felelősét, Németh Lucát kértük meg, meséljen nekünk pár szóban kedvenc karaktereiről, a történetről, és arról, miért jó Olvasóklub játékosnak lenni!

Németh Luca, a Kolibri Kiadó PR felelőse

El tudod pár mondatban mondani, miről szól a könyv?

Otfried Preußler meseregénye gyerekkori kedvencem, de Nádori Lídia új fordításában, felnőtt fejjel is nagyon szerettem. Főhőse egy alig 127 éves kislány, aki történetesen boszorka. Amikor a „nagy” és „igazi” boszorkányok nem fogadják be maguk közé, a kis boszorka úgy dönt, igenis megmutatja, hogy ő sem kevesebb a többieknél, sőt. Izgalmasabbnál izgalmasabb és viccesebbnél viccesebb kalandokba keveredik, amelyek során mindig kiderül, milyen nagy szíve van. És hogy végül sikerül-e „igazi” boszorkánnyá válnia? A mese végére ez is kiderül.

Ki a kedvenc karaktered a könyvből?

Maga a kis boszorka, mert nem hagyja, hogy a nagyobb boszorkányok elvegyék a kedvét a bűbájtól, kitartóan gyakorol, hogy igazi boszorkány lehessen, miközben a varázserejét mindig nemes célokra használja.

Ismerted a Kaméleon Olvasóklubot korábban is? Mi a véleményed róla?

Igen, és hiánypótló, nagyon hasznos kezdeményezésnek, illetve projektnek tartom, amely nemcsak a rendszeres, hanem az értő olvasásra is nevel.

Mi az üzeneted az Olvasóklub játékosainak?

Szuper, hogy idén (is)belevágtatok a Kaméleon Olvasóklubba! Talán még nem is sejtitek, mi mindennel lesztek gazdagabbak a tanév végén. Remélem, hogy a könyvek szeretete az iskolás éveitek elmúltával is veletek marad.

Szóljon hozzá most!

Interjú Nyulas Ágnessel, a Cerkabella Kiadó főszerkesztőjével


A játékunk 1. fordulójában résztvevő másodikosok és a 3. körben az elsősök már megismerkedhettek a Pate szupertitkos blogja, valamint Kiskobold és a szőrös idegen szereplőivel. Az említett könyvek a Cerkabella Kiadó gondozásában jelentek meg, ezért a kiadó főszerkesztőjét, Nyulas Ágnest kértük meg, meséljen nekünk pár szót kedvenc karaktereiről, a történetről, és arról, miért jó Olvasóklub játékosnak lenni!

nyulas_agnes

Nyulas Ágnes, a Cerkabella Kiadó főszerkesztője

El tudod pár mondatban mondani, miről szólnak a könyvek?

Pate szupertitkos blogja
Pate egy 8 éves kisfiú, aki úgy dönt, hogy nyári élményeit titkos feljegyzésekben örökíti meg. Téma adódik bőven, hiszen Pate körül a leghétköznapibb dolgok is képesek váratlan fordulatot venni, ráadásul a nyári szünetben látogatóba érkezik a régen látott nagybácsi, akit Pate először madárnak hisz, később viszont néhány fagyi ellenében átmenetileg a pótapjává is fogad… Kezdő olvasóknak kiváló olvasmány. Humoros, izgalmas.

640_RB 69 020078

Kiskobold és a szőrös idegen
A kötetben három mese szerepel. Kiskobold, és titokzatos, szőrös barátja, Tigo (akiről nem tudni, pontosan, hogy milyen lény, csak például azt, hogy már nagyon sokfelé járt a világban és imád enni) szerethető, kedves, bájosan esetlen figurák, akik a sok vicces esemény után mindig megnyugvást és boldogságot találnak.

640_RB 69 020074


Ismerted a Kaméleon Olvasóklubot korábban is? Mi a véleményed róla?

Igen, a kezdetektől fogva nyomon követem a Kaméleont, és nagyon drukkolok, hogy minél több gyerekhez eljuttassa az olvasás örömét.

Mi az üzeneted az Olvasóklub játékosainak?

Timo Parvela sorait idézem: „Mindig szükségünk lesz mesékre. Mesék nélkül olyanok lennénk, mint a gazdáik által otthon hagyott kutyák, akik ott ülnek a zárt ajtó mögött és nem értik, hogy mi van az ajtó másik oldalán. A világ véget ér az ajtónál, mert a kutyáknak nincsenek meséik. Nekünk, embereknek az ajtó másik fele Narnia.”

Szóljon hozzá most!

Interjú Illés Andreával, a Scolar Kiadó főszerkesztőjével


Idei Olvasóklub játékunk lassan a végéhez érkezik, a 4. forduló során az elsősök a Scolar Kiadó gondozásában megjelent Katarína Kerekesová – Katarína Moláková – Alexandra Salmela Mimi és Liza kötetéhez kapcsolódóan oldhatnak meg feladatokat. Interjúnkban Illés Andreát, a Scolar Kiadó főszerkesztőjét kérdeztük a Mimi és Lizáról.

illes_andi_KICSI

Illés Andrea, a Scolar Kiadó főszerkesztője

El tudod pár mondatban mondani, miről szól a könyv?

Hát miről másról, mint a legfontosabbról: a barátságról. Mimi, a vak kislány összebarátkozik új szomszédjával, a cserfes (és látó) Lizával. A két kislány rengeteg szuper kalandot él át együtt, melyek során kiderül, hogy Mimi látássérülése új, addig ismeretlen világokba nyit kaput. Mimi ugyanis sokkal élesebben „lát” a kezével, a fülével és érzékeny szívével, mint Liza a szemével. Így találják meg a láthatatlanná vált piros halat, így űzik ki Dalos Melánia torkából Vitamin Ügynök segítségével a vírust, és így szerzik meg az árnyékfa magját Zöld bácsitól. És a könyv végére így kapnak ajándékba igazi testvért…

Ki a kedvenc karaktered a könyvből?

Ha már a Kaméleonnál tartunk… A szomorú frottírkrokodil a kedvencem, akinek potyognak a krokodilkönnyei, mert tőle mindenki fél, és senki sem akar vele barátkozni…


Ismerted a Kaméleon Olvasóklubot korábban is? Mi a véleményed róla?

Igen, ismertem. Nagyszerű!

Mi az üzeneted az Olvasóklub játékosainak?
Minden egyes könyv egy új világ. Ismerj meg minél több világot!

A Kaméleon Olvasóklubról bővebben a www.konyvkozosseg.hu/olvasoklub oldalon olvashattok.

Szóljon hozzá most!

Interjú Kovács Eszterrel, a Pagony Kiadó főszerkesztőjével


A játékunk 3. fordulójában résztvevő negyedikesek és a 2. körben a harmadikosok már megismerkedhettek a Nyár, nagyi, net, valamint Bence és a Türkiz Nabu szereplőivel. Az említett könyvek a Pagony Kiadó gondozásában jelentek meg 2016-ban, ezért a kiadó főszerkesztőjét, Kovács Esztert kértük meg, meséljen nekünk pár szót kedvenc karaktereiről, a történetről, és arról, miért jó Olvasóklub játékosnak lenni!

Foto:cultura.hu

Kovács Eszter a Pagony Kiadó főszerkesztője (Fotó: cultura.hu)

El tudod pár mondatban mondani, miről szólnak a könyvek?

Nyár, nagyi, net: Berci imád számítógépezni – csak sajnos nem mindig hagyják. A nyári szünetet – mivel sem táborba, sem nyelvtanfolyamra nem hajlandó menni – vidéken, a nagymamájánál tölti. Képzelhetitek, hogy meglepődik, amikor kiderül, hogy a nagyinak sokkal jobb tabletje van, mint neki, és egyáltalán nem haragszik a számítógépezésért. Kiderül, hogy a számítógép és az internet mennyi mindenre használható – és persze az is, hogy néha az is jó, ha éppen mégsem számítógépezünk…

Bence és a türkiz Nabu: Bence átlagos harmadikos fiú (pont, mint a Nyár, nagyi, net Bercije), és van (illetve volt) egy szuperhős figurája, Nabu. Bence legfőbb ellensége, a hatodikos Nagy Pelva ugyanis elvette Bencétől Nabut – a könyv arról szól, hogyan sikerül Nabut visszaszerezni. Bence, és a legjobb barátja, Rigl Zoli rögtön három tervet is kieszelnek, ebből a madárpókos kókuszgolyó tetszik nekik a legjobban… Izgalmas és nagyon vicces könyv barátságról, bátorságról – de nagy szerepe lesz egy Lionel nevű csótánynak is!

Ki a kedvenc karaktered a két könyvből?

Nyár, nagyi, net: természetesen nagyi. Bárcsak minden felnőtt ennyire értene a számítógépekhez – de legfőképp a gyerekekhez.

Bence és a türkiz Nabu: nekem a főszereplő Bence maga nagyon szimpatikus, úgy éreztem, hogy annyira igazi, annyira valóságos gyerek, mintha a fiam osztálytársa lenne. De a legtöbbet persze a tanítónőn, Kornus nénin nevettem – nekem is volt ilyen tanárnőm, sajnos. Kornus nénin nyugodtan nevethetünk, nekünk nem fog fekete pontot adni!

Ismerted a Kaméleon Olvasóklubot korábban is? Mi a véleményed róla?

Mi, mint Pagony, kezdetektől fogva ismerjük a Kaméleont – örülünk, hogy van, és örülünk, hogy a könyveinkkel mi is részt vehetünk benne!

Mi az üzeneted az Olvasóklub játékosainak?

Örülök, hogy szerettek olvasni, mert olvasni nem feladat, nem kötelesség, hanem felfedezés, szórakozás, kiszakadás a mindennapokból, és ezt ti már tudjátok.

A Kaméleon Olvasóklubról bővebben a www.konyvkozosseg.hu/olvasoklub oldalon olvashattok.

Címke: , , , | Szóljon hozzá most!

NYITVATARTÁS


Nyitvatartás
kedd: 09:00-15:00
szerda és csütörtök:09:00-15:00

CÍMÜNK: 1094 TŰZOLTÓ UTCA 1/B. (Közvetlenül a 3-as szám mellett jobbra)

Megközelítés autóval:
A József körút felől: a Baross utca után forduljon jobbra a Csepreghy utcába, majd onnan balra a Mária utcába. A Mária utca végén balra az Üllői útra, ahonnan az első utcánál jobbra a Liliom utcába, majd szintén jobbra a Tűzoltó utca következik, az irodánk bal oldalon található.

A Ferenc körút felől: a Ferenc körútról jobbra kell kanyarodni az Üllői útra, az első utcánál jobbra a Liliom utcába, majd szintén jobbra a Tűzoltó utca következik, az irodánk bal oldalon található.

A parkolásért fizetni kell. További parkolási lehetőségek: a közeli Aldiban (vásárlás esetén 1 óra ingyenes), vagy a Liliom utcai parkolóházban (280 Ft/óra).

Valtinyi Lídia
Telefonszám: +36.306 364 702
lido@csimota.hu

Szóljon hozzá most!

Ünnepi nyitvatartás


Kedves Partnereink!

Az ünnepek előtt az alábbi napokon leszünk még nyitva:

2016. december 13. (kedd) 9:00-14:00
2016. december 14. (szerda) 9:00-14:00
2016. december 15. (csütörtök) 9:00-14:00


2016. december 18. (vasárnap) éjfélig lehet online rendeléseket leadni!!! Az időben beérkezett megrendeléseket 20-án, kedden, fogjuk a futárnak átadni!!!

2016. december 19. (hétfő) 9:00-14:00
2016. december 20. (kedd) 9:00-14:00
2016. december 21. (szerda) 9:00-14:00

1062 Budapest Székely Bertalan u. 5. fszt. 5
66-os kapucsengő. A parkolásért fizetni kell.
Valtinyi Lídia
Telefonszám: +36.306 364 702
lido@csimota.hu

Irodánk 2016. december 22. és 2017. január 16. között zárva lesz, az első nyitva tartási nap 2017. január 17. kedden.

FONTOS! 2017-TŐL ÚJ HELYRE KÖLTÖZÜNK, A FERENC KÖRÚT ÉS A TŰZOLTÓ UTCA SARKÁRA, ÚJ CÍMÜNK: 1094 TŰZOLTÓ UTCA 1/B.

Ebben az időszakban az online megrendeléseket sem tudjuk fogadni, megértésüket és türelmüket köszönjük!

Ezúton szeretnénk kellemes ünnepeket és boldog új évet kívánni! Találkozunk 2017-ben!

Szóljon hozzá most!