Páros vélemény az Olvasóklubról


Loló (eredeti, javítatlan verzió):
“Én nagyon szeretek olvasni, gondolkodni és kérdőívekre válaszolni. A Kaméleon Olvasóklub feladatait lehet olvasni, azon gondolkodni, majd kérdőívekre válaszolni. Az a röpke 1-2 óra unatkozás helyett izgalmassá válik. Én nagyon szeretem ezeket a feladatokat, bár lehet, hogy elsőre úgy tűnik, mintha le kellene ülni tanulni, de ez nem igaz ! Igazából ez olyan, mintha játékosan tanulnánk. Én nagyon szeretem, mindenkinek csak ajánlani tudom.”

Kellemes „kaméleonozást” kíván : Sámuel Laura

“Minden felelős szülőnek törekednie kell arra, hogy a gyermeke a szabadidejét kötetlenül, ámde mégis hasznosan töltse. A Kaméleon Olvasóklub kínálata tökéletes megoldást nyújt: számtalan új könyvet ismerhetünk meg, amelyekre a gyermekirodalom hatalmas és egyre bővülő kínálatában talán sosem lelnénk rá. A szemelvények mindig izgalmasak, hívogatóak, olvasásuk után a gyerekek alig várják, hogy mikor nyit már a könyvtár vagy a könyvesbolt. Sosem felejtem el, hogy rohantunk Rév Fülöpért, hogy megtudhassuk, legyőzi-e a Vörös Lovagot avagy hogy izgultunk Risto Rapperért, bejut-e végül álruhába öltözött álszakállas nagynénjével a vágyott cirkuszba…

A gyerekek lelkesek, a feladatsorok, keresztrejtvények megoldása, a kakukktojás keresése, a szókeresők, az összekötős és párosítós játékok sikere kihívást jelent számukra, nem pedig kényszerű kötelezettséget – megjegyzem, lelkesedésben nincs különbség az iskolás és a felolvasást csupán hallgató óvodás között ! Közben pedig gyűlik a gyermekfejben a sok információ, halmozódik a tudás. Sokat mókázunk is, miközben megpróbáljuk kitalálni a szövegkörnyezet alapján, milyen is lehet, akinek rőtszakálla van, jól lakik-e aki tördemicet kap vacsorára, s ki lehet a szobakajár. Amikor pedig szinonim szavakat keresünk a tömlöcre, a zsugorira, a pompásra, no meg a kevélyre, a kétbalkezesre és lakodalomra (a furfangost ki ne felejtsem !), akkor aztán elszabadul a gyermeki fantázia, s a saját bőrükön tapasztaljuk, milyen szép és választékos is a magyar nyelv!”

Jó olvasást, kellemes és a gyermekekkel közös időtöltést kíván, Póta Henriett


Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.