Interjú Nógrádi Gergellyel, a Misu és a piros kenu szerzőjével


Nógrádi Gergely, Misu és a piros kenu című könyve is szerepelni fog a Kaméleon Olvasóklub idei programjában, vele készítettünk egy rövid interjút.

El tudod pár mondatban mondani miről szól a könyv?
Egy májusi reggelen egy kisfiú talál a városi parkban egy bagolyfiókát. Úgy dönt, hogy az apukája kenujával visszaviszi a folyón a csöpp madarat a szüleihez. A nagy kalandra a barátai is elkísérik.

Ki a kedvenc karaktered a könyvből?
Minden szereplőt nagyon szeretek. Mégis, talán Oti figurája áll hozzám a legközelebb, mert őt egy az egyben a kislányomról, Sárakatáról mintáztam.

Ismerted a Kaméleon Olvasóklubot korábban is? Mi a véleményed róla?
Igen, ismerem a Kaméleon Olvasóklubot, és rendkívül jónak és hasznosnak tartom a tevékenykedését. Nagy öröm és megtiszteltetés számomra, hogy a klub a szárnyai alá vette Hajba László illusztrátorral közös, legújabb regényünket. Misu és Gusztibagoly története nem is kerülhetne jobb helyre, mint a Kaméleon Olvasóklub képzeletbeli könyvespolcára.

Mi az üzeneted az Olvasóklub játékosainak?
Üzenetem a klub játékosainak: OLVASSANAK, OLVASSANAK, OLVASSANAK! Az olvasás olyan, mint a sportolás. Ha sportolsz, fejlődnek az izmaid, erősödik a csontozatod. Ha olvasol, fejlődik a képzeleted. Márpedig a fejlett képzelőerő hozzásegíthet egy boldog és sikeres élethez!


Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.