Kaméleon Olvasóklub a felső tagozatosok számára


Kedves Szülők és Pedagógus Kollégák!

Ahogy az előző években, úgy idén is szeretnénk az iskolai könyvtárakkal közös játékot hirdetni a felső tagozatosok számára.

A játék menete – az előzőekhez hasonlóan – a következő:

A játékban részt venni kívánó első 20 jelentkező könyvtárnak küldünk egy-egy példányt Szabó Tibor Benjamin: Epic című kötetéből (a Manó Könyvek Kiadó jóvoltából), valamint egy-egy kérdéssort, amit, ha van kedvük, a könyvtárak át is alakíthatnak, “személyre szabhatnak” a saját könyvtári állományukhoz passzolóan.

Az egyik kérdéssorhoz ismerni kell a könyv tartalmát, a másikhoz viszont nem, itt inkább a könyvben található érdekességekhez, helyszínekhez kapcsolódó kérdésekre kell válaszolni a gyerekeknek a könyvtári lexikonok stb. alapján. A kérdéssorokat természetesen a lehetőségek szerint lehet variálni, felhasználni (több kérdés van, mint amit a megfejtés igényel).

Egy adott szó lesz megfejtés, aminek a betűit a könyvtárosok a könyvek közé rejthetik, a gyerekek válaszadás közben megtalálják őket a könyvek között (vagy konkrétan a könyvben a helyes válasznál, vagy a könyv borítója alá rejtve pl.), és a végén összeillesztik őket a megfejtéssé.

Tehát a játékszabályokat kicsit a könyvtárosuk a saját könyvtáruk, energiájuk és lehetőségeik szerint alakíthatják.

A játéknak anyagi vonzata nincs, annyit szeretnénk kérni, hogy 2015. május 30-ig küldjenek egy pár soros beszámolót a játékról, esetleg fényképekkel illusztrálva, amit mi megoszthatunk a Facebook-oldalunkon.

Kérjük, hívják fel az iskolai könyvtárostanárok figyelmét a játékra, nagy szeretettel várjuk jelentkezésüket!


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.