Interjú Kovács Eszterrel, a Pagony Kiadó főszerkesztőjével


A játékunk 3. fordulójában résztvevő negyedikesek és a 2. körben a harmadikosok már megismerkedhettek a Nyár, nagyi, net, valamint Bence és a Türkiz Nabu szereplőivel. Az említett könyvek a Pagony Kiadó gondozásában jelentek meg 2016-ban, ezért a kiadó főszerkesztőjét, Kovács Esztert kértük meg, meséljen nekünk pár szót kedvenc karaktereiről, a történetről, és arról, miért jó Olvasóklub játékosnak lenni!

Foto:cultura.hu

Kovács Eszter a Pagony Kiadó főszerkesztője (Fotó: cultura.hu)

El tudod pár mondatban mondani, miről szólnak a könyvek?

Nyár, nagyi, net: Berci imád számítógépezni – csak sajnos nem mindig hagyják. A nyári szünetet – mivel sem táborba, sem nyelvtanfolyamra nem hajlandó menni – vidéken, a nagymamájánál tölti. Képzelhetitek, hogy meglepődik, amikor kiderül, hogy a nagyinak sokkal jobb tabletje van, mint neki, és egyáltalán nem haragszik a számítógépezésért. Kiderül, hogy a számítógép és az internet mennyi mindenre használható – és persze az is, hogy néha az is jó, ha éppen mégsem számítógépezünk…

Bence és a türkiz Nabu: Bence átlagos harmadikos fiú (pont, mint a Nyár, nagyi, net Bercije), és van (illetve volt) egy szuperhős figurája, Nabu. Bence legfőbb ellensége, a hatodikos Nagy Pelva ugyanis elvette Bencétől Nabut – a könyv arról szól, hogyan sikerül Nabut visszaszerezni. Bence, és a legjobb barátja, Rigl Zoli rögtön három tervet is kieszelnek, ebből a madárpókos kókuszgolyó tetszik nekik a legjobban… Izgalmas és nagyon vicces könyv barátságról, bátorságról – de nagy szerepe lesz egy Lionel nevű csótánynak is!

Ki a kedvenc karaktered a két könyvből?

Nyár, nagyi, net: természetesen nagyi. Bárcsak minden felnőtt ennyire értene a számítógépekhez – de legfőképp a gyerekekhez.

Bence és a türkiz Nabu: nekem a főszereplő Bence maga nagyon szimpatikus, úgy éreztem, hogy annyira igazi, annyira valóságos gyerek, mintha a fiam osztálytársa lenne. De a legtöbbet persze a tanítónőn, Kornus nénin nevettem – nekem is volt ilyen tanárnőm, sajnos. Kornus nénin nyugodtan nevethetünk, nekünk nem fog fekete pontot adni!

Ismerted a Kaméleon Olvasóklubot korábban is? Mi a véleményed róla?

Mi, mint Pagony, kezdetektől fogva ismerjük a Kaméleont – örülünk, hogy van, és örülünk, hogy a könyveinkkel mi is részt vehetünk benne!

Mi az üzeneted az Olvasóklub játékosainak?

Örülök, hogy szerettek olvasni, mert olvasni nem feladat, nem kötelesség, hanem felfedezés, szórakozás, kiszakadás a mindennapokból, és ezt ti már tudjátok.

A Kaméleon Olvasóklubról bővebben a www.konyvkozosseg.hu/olvasoklub oldalon olvashattok.


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük