Interjú Nyulas Ágnessel, a Cerkabella Kiadó főszerkesztőjével


A játékunk 1. fordulójában résztvevő másodikosok és a 3. körben az elsősök már megismerkedhettek a Pate szupertitkos blogja, valamint Kiskobold és a szőrös idegen szereplőivel. Az említett könyvek a Cerkabella Kiadó gondozásában jelentek meg, ezért a kiadó főszerkesztőjét, Nyulas Ágnest kértük meg, meséljen nekünk pár szót kedvenc karaktereiről, a történetről, és arról, miért jó Olvasóklub játékosnak lenni!

nyulas_agnes

Nyulas Ágnes, a Cerkabella Kiadó főszerkesztője

El tudod pár mondatban mondani, miről szólnak a könyvek?

Pate szupertitkos blogja
Pate egy 8 éves kisfiú, aki úgy dönt, hogy nyári élményeit titkos feljegyzésekben örökíti meg. Téma adódik bőven, hiszen Pate körül a leghétköznapibb dolgok is képesek váratlan fordulatot venni, ráadásul a nyári szünetben látogatóba érkezik a régen látott nagybácsi, akit Pate először madárnak hisz, később viszont néhány fagyi ellenében átmenetileg a pótapjává is fogad… Kezdő olvasóknak kiváló olvasmány. Humoros, izgalmas.

640_RB 69 020078

Kiskobold és a szőrös idegen
A kötetben három mese szerepel. Kiskobold, és titokzatos, szőrös barátja, Tigo (akiről nem tudni, pontosan, hogy milyen lény, csak például azt, hogy már nagyon sokfelé járt a világban és imád enni) szerethető, kedves, bájosan esetlen figurák, akik a sok vicces esemény után mindig megnyugvást és boldogságot találnak.

640_RB 69 020074


Ismerted a Kaméleon Olvasóklubot korábban is? Mi a véleményed róla?

Igen, a kezdetektől fogva nyomon követem a Kaméleont, és nagyon drukkolok, hogy minél több gyerekhez eljuttassa az olvasás örömét.

Mi az üzeneted az Olvasóklub játékosainak?

Timo Parvela sorait idézem: „Mindig szükségünk lesz mesékre. Mesék nélkül olyanok lennénk, mint a gazdáik által otthon hagyott kutyák, akik ott ülnek a zárt ajtó mögött és nem értik, hogy mi van az ajtó másik oldalán. A világ véget ér az ajtónál, mert a kutyáknak nincsenek meséik. Nekünk, embereknek az ajtó másik fele Narnia.”


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük