Interjú Németh Lucával, a Kolibri Kiadó PR felelősével


A játékunk 1. fordulójában résztvevő elsősök már megismerkedhettek Otfried Preussler A kis boszorka című kötetével. Az említett könyv a Kolibri Kiadó gondozásában jelent meg, ezért a PR és Marketing felelősét, Németh Lucát kértük meg, meséljen nekünk pár szóban kedvenc karaktereiről, a történetről, és arról, miért jó Olvasóklub játékosnak lenni!

Németh Luca, a Kolibri Kiadó PR felelőse

El tudod pár mondatban mondani, miről szól a könyv?

Otfried Preußler meseregénye gyerekkori kedvencem, de Nádori Lídia új fordításában, felnőtt fejjel is nagyon szerettem. Főhőse egy alig 127 éves kislány, aki történetesen boszorka. Amikor a „nagy” és „igazi” boszorkányok nem fogadják be maguk közé, a kis boszorka úgy dönt, igenis megmutatja, hogy ő sem kevesebb a többieknél, sőt. Izgalmasabbnál izgalmasabb és viccesebbnél viccesebb kalandokba keveredik, amelyek során mindig kiderül, milyen nagy szíve van. És hogy végül sikerül-e „igazi” boszorkánnyá válnia? A mese végére ez is kiderül.

Ki a kedvenc karaktered a könyvből?

Maga a kis boszorka, mert nem hagyja, hogy a nagyobb boszorkányok elvegyék a kedvét a bűbájtól, kitartóan gyakorol, hogy igazi boszorkány lehessen, miközben a varázserejét mindig nemes célokra használja.

Ismerted a Kaméleon Olvasóklubot korábban is? Mi a véleményed róla?

Igen, és hiánypótló, nagyon hasznos kezdeményezésnek, illetve projektnek tartom, amely nemcsak a rendszeres, hanem az értő olvasásra is nevel.

Mi az üzeneted az Olvasóklub játékosainak?

Szuper, hogy idén (is)belevágtatok a Kaméleon Olvasóklubba! Talán még nem is sejtitek, mi mindennel lesztek gazdagabbak a tanév végén. Remélem, hogy a könyvek szeretete az iskolás éveitek elmúltával is veletek marad.


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük