Rólunk


A Kaméleon Könyvközösség azzal a céllal jött létre, hogy összefogja a hazai gyerekkönyvkiadók azon rétegét, melyek fontosnak tartják az új, igényes, korszerű könyvek létrehozását és ebben élen járnak. Itt nem elsősorban nagy kiadókra kell gondolni, hanem olyan szakmai műhelyekre, melyek kitekintve más országok gyerekkönyvkínálatára, érzik, hogy hatalmas a szakadék a mai magyar gyerekkönyvkiadás és a környező országok polcainak kínálatai között. Sokat panaszkodunk, hogy gyerekeink nem olvasnak, nem járnak múzeumba, színházba, nem ismerik a klasszikus zenét – de mit teszünk azért, hogy olyan légkört teremtsünk, melyben ezek a dolgok épp oly hétköznapiak mint a mozi, videó?

Mi hisszük, hogy egészen kicsi korban, az első könyvek kézhezvételével meg tudjuk alapozni, hogy gyermekeink nyitottak, kíváncsiak, érdeklődőek legyenek. Merjünk nekik mutatni egy nagy spektrumot a hazai kultúrából, tegyünk eléjük sokféle könyvet: meséset, verseset, lapozgatót, sokfajta technikájú illusztrációt, mert biztosak lehetünk benne, hogy aki széles skáláról tud válogatni, annak biztos érzéke lesz a későbbiekben, és így könnyebben kiválasztja majd azt, ami hozzá igazán közel áll, az absztrakt verset vagy a hosszú családregényt.

Minden szülő igyekszik, a legjobbat adni a gyerekének, mind hétköznapi dolgokban, mind lelkiekben, szeretetben, ehhez az egyik legjobb eszköz a könyv, ami egymás mellé ültet minket, szülőt és gyereket. Kedves látogató, kérjük nézzen körül termékeink között és válogasson kedvére!